Szinte egy szempillantás alatt eltelt a 2023-as év, ami többek között annak köszönhető, hogy egy percet sem tétlenkedtünk. Ezúttal egy különleges utazásra invitálunk, hogy betekintést nyerj abba, milyen alkalmazások születtek nálunk az elmúlt hónapokban, és a kódsorok mellett milyen egyéb aktivitásokban, projektekben vettünk részt.

Legújabb kedvenceink

Az idei paletta is változatosnak mondható. Megálmodtuk és elkészítettük a Virágküldés (AppStore, Play Store) alkalmazást, ami lehetővé teszi a gyors, egyszerű, személyre szabott ajándékozás élményét.

Megszületett a Queen Code (AppStore, Play Store) applikáció, aminek köszönhetően több száz étteremben vehetnek igénybe kedvezményeket a vásárlók, legyen szó 1-et fizet, 2-őt kap akcióról vagy 25%-os árengedményről.

Büszkék vagyunk az OSP Scan appra is, melynek célja, hogy egyszerűsítse és egyértelműsítse a forgalomban lévő termékek eredetének vizsgálatát az NFC technológia segítségével.

Nemrég mutattuk be a MyAvalon (AppStore, Play Store) alkalmazást, amit már az Avalon Restort & SPA vendégei biztosan ismernek. Aki ugyanis járt már a létesítményben, tudhatja, hogy ennyi program, élmény, vendéglátó egység mellett valóban szükség van egy applikációra, ami segít a tájékozódásban.

Rendezvények kavalkádjában

Próbáltunk mindenhol ott lenni… már amennyire fizikailag ez megvalósítható volt. Tavasszal az EffSystem Kft. által tartott VR workshopon jártunk, hogy még inkább elmélyüljünk a VR trendek világában.

AppSolution  VR Workshop

Bár nem vagyunk önkéntes tűzoltók, az Országos Tűzoltó Napon is jártunk, ugyanis régóta együtt dolgozunk az Ajaki Tűzoltó Egyesülettel. Pár éve indult útjára az Önkéntes Tűzoltó Riasztó app, ami nagyban támogatja az önkéntes tűzoltók munkáját, és elősegíti, hogy időben, a kellő információk birtokában érjenek ki a tűzesetekhez.

AppSolution - Országos Tűzoltó Nap

Az üzleti életben is igyekeztünk többször megmutatni magunkat, ezért részt vettünk a Business Flow rendezvényein, ami nem csak kapcsolatépítés, de tapasztalatszerzés szempontjából is hasznos volt. November 14-én, kiállítóként voltunk jelen, ahol saját asztalunkhoz ültek le az érdeklődők.

AppSolution - Business Flow

A sok szakmai rendezvény és munka mellett néha pihentünk is. Annak ellenére, hogy a programozókkal kapcsolatosan még mindig az a tévhit él, hogy antiszociális lények, akik egy sötét szobában kódokat bűvölnek, idén háromszor is voltunk csapatépítőn. Szerintünk az ilyen élmények és programok kulcsfontosságúak egy cég életében.

Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. 

Régóta építjük és bővítjük blogunkat annak érdekében, hogy egy olyan tudásanyagot állítsunk össze, ami segít a hazai vállalkozóknak eligazodni az applikáció fejlesztés világában, és megmutassuk, miben is vagyunk igazán jók. Ugyanis az applikáció fejlesztéssel foglalkozó cégeknek nem elegendő csupán a programozási nyelveket ismerni, kihagyhatatlanok a marketing- és pénzügyi ismeretek, tervek. Ha csak az idei írásainkat összegezzük, számos érdekes és fontos témát találni.

Biztonság és adatvédelem

Talán ez a leginkább kézenfekvő, mégis a legkényesebb téma, éppen ezért blogunkon top prioritást élvez. Lássuk, melyek a legfontosabb cikkek ebben a témában:

Marketing és design

Az idei évben kissé háttérbe szorult ez a téma, hiszen az előző években rengeteget boncolgattuk. Ennek ellenére idén is írtunk hasznos tartalmakat design és UX témában, illetve a landing oldalak kiemelkedő szerepéről is olvashatsz, ha app bevezetésen töröd a fejed.

Ajánlatkérés hatékonyan

Egyáltalán nem mindegy, hogy mire és hogyan kérünk ajánlatot. Tapasztalatból tudjuk, hogy sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb a munka, ha az ügyfeleink már az elején pontos ajánlatkéréssel érkeznek. Cikkeinkben megmutatjuk, hogyan érdemes ajánlatot kérni, és azt is, hogy mi történik a színfalak mögött, amikor árat, határidőt kalkulálunk.

Tesztelés

A tesztelésről nem csak mémeket, de hasznos cikkeket is gyártottunk. Aki már töltött le frissen piacra dobott appot, tudja, hogy mennyi hibát tartalmazhat, amennyiben nem tesztelik körültekintően – és még úgy is. Ha erről a témáról olvasgatnál, akkor két cikket is tudunk ajánlani:

Alapfogalmak

Nehéz úgy belevágni egy app fejlesztésbe, ha nem érted a fejlesztők nyelvét – legalább alapszinten. Ezért úgy gondoltuk, hogy ez a téma is megér néhány gondolatot, illetve azt sem árt tudni, hogy milyen csapat áll egy applikáció fejlesztés mögött.

 

Az összefoglalónk végéhez érve már látjuk, hogy miért is telt el ennyire gyorsan a 2023-as év. Egy biztos: minden erőnkkel azon leszünk, hogy a 2024-ben is legalább ennyi szakmai sikerrel és élménnyel legyünk gazdagabbak.