A saját mobilapp fejlesztés ötlete gyakran abból indul, hogy szükség lenne egy trendi marketing eszközre, amivel megszólíthatjuk a fiatalokat. Viszont egy saját applikációt nem lehet összehasonlítani a manapság népszerű Instagram vagy TikTok közösségi média platformokkal. Miért is? Azon túl, hogy valóban menő, és egyáltalán nem vitatható, hogy építi a brandedet, rengeteg olyan egyéb funkcióval bír, amivel növelheted a bevételeidet és támogathatod a közösségépítést.

Növeld a vásárlóid lojalitását

Meglévő vásárlóid és ügyfeleid értékelni fogják, ha egy olyan platformot nyújtasz számukra, ami megkönnyíti a mindennapjaikat. Hogyan kínálhatsz számukra felejthetetlen felhasználói élményt? Egy egyszerű és átlátható felületen minden szolgáltatásodat elérhetővé teheted számukra, így csupán néhány érintéssel elérhetővé válik minden, ami korábban személyes ügyintézést igényelt. Ráadásul hűségprogramot is kialakíthatsz, amivel még inkább növelheted a szolgáltatásod iránti elköteleződést. Erről bővebben itt olvashatsz.

Szerezz új ügyfeleket

Azok számára, akik még nem ismerik a vállalkozásodat, vonzó lehet, hogy az alap szolgáltatás mellett további extrákat is kínálsz. A platform emellett remek lehetőség arra, hogy bemutasd a szolgáltatási palettádat és a kollégákat, ezáltal sokkal személyesebbé és szimpatikusabbá teheted a vállalkozásodat, végső soron pedig építed a márkádat.

Ha az ügyfelek fejével gondolkodunk, akkor melyik szolgáltatást választanád? Aminek van egy profi applikációja, ahol minden fontos információ elérhető és időpontot is lehet foglalni, vagy azt, ahol nincsenek meg ezek a lehetőségek? Rohanó világunkban roppant dühítők az időrabló ügyintézések, éppen ezért az emberek hálásak, ha megértik és figyelembe veszik az igényeiket. Éppen ezért tehetsz szert versenyelőnyre egy saját alkalmazással.

Építs közösséget

Az app segítségével a saját felületeden alakíthatod ki közösséged, akár nagyon specifikus érdeklődés alapján. Nincs szükséged Facebook belül csoportépítésre, így csökkentheted a kitettséget a nagy szolgáltatóknál. A közösségépítésről részletesebben itt olvashatsz.

A közösségépítés sportegyesületek esetében kihagyhatatlan, hiszen nem csak a tagokat, de a szurkolókat is bevonhatod. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben beszéltünk.

Boostold a bevételeidet

A fenti ötletek mind arra szolgálnak, hogy növeld a bevételeidet. A lojális ügyfelek megtartása, új ügyfelek megnyerése a szolgáltatásod bemutatásával, kedvezményekkel, hűségprogramok ajánlásával szorosabb kapcsolatot alakíthatsz ki vásárlóiddal, ügyfeleiddel, ami jelentős forgalomnövekedést jelenthetnek.

Egyszerűsítsd a belső folyamatokat

Egy applikáció nem feltétlenül csak marketing célra, vagy az ügyfelekkel történő kapcsolattartásra használható. Fejleszthető alkalmazás kifejezetten a belső folyamatok megkönnyítésére, bizonyos feladatoknál az emberi erőforrás kiváltására is.  Segítségével felgyorsíthatod, pontosíthatod a belső kommunikációt és a HR feladatokat.

Amennyiben belső képzést, tréninget tartanál, meghívhatod a kollégákat, de akár a tréning anyagait, teszteket és kérdőíveket is elérhetővé tehetsz számukra.

Ezen kívül a pénzügyi és adminisztrációs folyamatokat is egyszerűsítheted azáltal, hogy összekötöd a belső rendszerekkel, számlázóval, webshoppal, így rengeteg felesleges időt spórolsz azzal, hogy nem kell manuálisan átvinned az adatokat egyik rendszerből a másikba.

Ne feledkezzünk meg egy fontos tényről: a saját alkalmazás lehetőséget teremt arra, hogy megismerd a vásárlóidat, gyors visszajelzést kapj arról, hogy hol érdemes javítani, erősíteni, ami segít a szolgáltatásod fejlesztésében. A vásárlók megismerése ezen kívül abban is segítséget nyújt, hogy személyre szabott ajánlatokat készíts és küldj közvetlen értesítés által a telefonjukra. A push értesítésekkel kitűnhetsz a reklámzajból, és sokkal kevesebbet kell költened közösségi média hirdetésekre ugyanazért a bevételért.

Egy alkalmazás fejlesztésre ma már nem gondolhatunk amolyan “must to have” marketing eszközként. Egyre inkább átveszi a webes megoldások szerepét, ami számos előnyének – mint a költséghatékonyság, offline üzemmód, azonnali üzenetek, stb. köszönhető. A technológia lehetővé teszi, hogy alkalmazásával jelentősen erősítsük márkánkat, növeljük bevételeinket, vagy éppen csökkentsük kiadásainkat. Csak a tervezői- és fejlesztői kreativitás szabhat gátat az alkalmazásokban rejlő erő kihasználásában.

Amennyiben te is elgondolkodtál a saját app fejlesztésén, ne menj messzire. Csapatunk nem csak a fejlesztésben, de az alkalmazás megálmodásában is segít neked, hogy valóban a te üzleti céljaidat szolgálja.

Kérj ajánlatot még ma!