Bejegyzésünk első részében bemutattuk, hogy milyen előnyökre tehetsz szert egyesületként, ha mobilappon keresztül építesz sportolói közösséget. Viszont nem mehetünk el az a tény mellett, hogy a sportolók életét szinte már az Ókor óta rajongók kísérik figyelemmel, legyen szó atlétikáról, birkózásról, ökölvívásról, futásról, amelyek a modern korban további egyéni- és csapatsportokkal egészültek ki.

Vágjunk is a közepébe, és nézzük, hogyan építheted fel a szurkolói és támogatói közösségedet egy személyre szabott mobilalkalmazás segítségével.

Aktualitások egy helyen!

Az igazán elhivatott szurkolók nem pusztán kíváncsiak a klubbal kapcsolatos hírekre, hanem egyenesen követelik, hogy folyamatos tájékoztatást kapjanak, ami teljesen jogos, hiszen emiatt járnak ki a mérkőzésekre, ami nem pusztán egy esti mozifilmmel ér fel számukra, hanem meghatározó élményt jelent az életükben. Gondoljunk csak a hazánkban zajló foci-, kosár- vagy kézilabda meccsekre.

A klub alkalmazásán keresztül gyorsan és egyszerűen juttathatod el a kedvenc csapatukkal kapcsolatos információt a rajongók számára. A főoldalon rögtön megjelenik hírként, így az app megnyitásakor nem lehet nem észrevenni.

Érdemes automatikus push értesítéseket küldeni a regisztrált felhasználók számára, így be sem kell lépniük az appba ahhoz, hogy időben az információ birtokába jussanak. Ráadásul ezzel nagyon sok munkát spórolsz meg, ugyanis nem kell századszorra is megválaszolnod a mérkőzéssel kapcsolatos kérdéseket, amelyeket a rajongók tesznek fel a közösségi médiában, e-mailben vagy telefonon.

Eredmények

A sportcsapatok meccs eredményeit külön menüpontban és a főoldalon is megjelenítheted, így senki nem maradhat le a legfontosabb történésekről. Ezen kívül feltöltheted a következő mérkőzések részleteit: ellenfél, helyszín, időpont, vagy akár az online közvetítéssel kapcsolatos információkat.

Értékesítés néhány érintéssel

Az alkalmazáson keresztül nem csak szurkolói kártyákat, tagságokat és szezon bérleteket vagy jegyeket vásárolhatnak meg az appon keresztük, hanem a sportklub merchandising termékeit is pusztán néhány érintéssel tehetik a kosarukba. Ennek csupán a fantáziád szab határt: szurkolói zászlókat, baseball sapkákat, pólókat, labdákat és hasonló termékeket kínálhatsz a shopban, de akár ajándékkártyákat is.

Adományozás, szponzoráció

Ha már az anyagiaknál tartunk, az adományozás és szponzor tevékenységek mellett sem mehetünk el. A bankszámlaszám feltüntetése a weboldalon azzal a felhívással, hogy “Támogasd klubunkat!”, nem túl felhasználóbarát megoldás. Azonban az appon keresztül bárki egyszerűen adományozhat, de akár azzal is megkönnyítheted a dolgukat, hogy előre meghatározott összegeket adsz meg, amelyek közül választani lehet, illetve egyedi összeget is beírhatnak.

A nagyobb szponzorokat látható helyen feltüntetheted, ezzel pedig egy újabb felületet biztosítasz számukra a megjelenéshez. Itt akár bővebb infót is adhatsz róluk, cikkeket, interjúkat, videókat tölthetsz fel velük, amiből az egyesület és a márka kapcsolatát is megérthetik meg az érdeklődők.

Galéria – Segíts átélni a legszebb pillanatokat!

Ha elemezted korábban a közösségi média eredményeidet, biztosan felfigyeltél rá, hogy a mérkőzések fotói a legnépszerűbb tartalmak között szerepelnek. Az alkalmazás felhasználóbarát admin felületén egyszerűen feltöltöltheted a meccs galériákat, amelyeket akár a főoldalon az aktualitások között is megjeleníthetsz, hogy a rajongóid rögtön értesüljenek róla.

Nyereményjáték

A  nyereményjátékok szervezése nem csak a meglévő rajongóid aktivizálására alkalmasak, hanem az új tagok toborzására is. A meglévő felületeiden beharangozhatod a játékot, és ezzel az alkalmazás letöltésére buzdíthatod a követőidet, ezáltal a későbbiekben sokkal egyszerűbben éred el őket.

A fentiekkel nem csupán az app felületén találkozhatnak az érdeklődők, ugyanis minden friss információról automatikus push értesítéseket küldhetsz, így a rajongók egyből látják, ha új merchandising termékek érhetők el, lehetőség van ajándékkártya vásárlásra vagy megtekinthetők a legutóbbi mérkőzés fotói.

Kíváncsi vagy arra, hogy a te egyesületed esetében milyen funkciók lehetnek hasznosak? Esetleg a bejegyzést olvasva további praktikus ötletek jutottak eszedbe? Kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot, és megvalósítjuk az elképzeléseidet!