Hogyan teheted elégedettebbé a vásárlóidat, és hogyan veheted rá őket, hogy legközelebb is nálad vásároljanak, vagy vegyenek igénybe egyéb kiegészítő, esetleg vadonatúj szolgáltatásokat? Cikkünkből megismerheted a loyalty appok előnyeit, és megtudhatod, hogyan tehetsz szert elkötelezett, visszatérő vásárlókra, ezáltal pedig miképpen növelheted a bevételeidet.

Az elégedett vásárlók megtartása, folyamatos kiszolgálása sok esetben költséghatékonyabb, mint az új vásárlók toborzása. Nem kérdés, hogy egy jó minőségű szolgáltatást, odafigyelő és mindenre kiterjedő kapcsolattartást értékelnek-e annyira az ügyfelek, hogy egy új, számukra ismeretlen és kockázatos szolgáltatásra váltsanak. Az ügyfelek, vásárlók hűségét erősítő alkalmazások számos területen támogatják a vállalkozásod.

Ismerd meg a vásárlóidat!

Akik letöltik az alkalmazásod, és regisztrálnak, egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy ügyfelekké váljanak. Tehát már azzal értékes információ birtokába jutsz, ha látod, kik töltöttek le, és regisztráltak az appodba. Ezt követően pedig további hasznos információt tudhatsz meg az érdeklődőkről: az olyan alapadatok mellett, mint a kor, nem, végzettség vagy kapcsolati státusz, megkérdezheted azt is, hogy milyen ajánlatok érdekelhetik.

Ha éttermet vagy kávézót üzemeltetsz, akkor rákérdezhetsz az esetleges ételallergiára, kávézási, étkezési szokásokra, amivel optimalizálhatod az értékesítési stratégiádat. De erről lentebb bővebben olvashatsz.

Upsell értékesítés

A felülértékesítés szinte minden vállalkozó számára ismert fogalom, és több-kevesebb sikerrel sokan alkalmazzák: például ingyenes termékmintát ajánlanak a vásárlóknak csupán a szállítási díj kifizetésével, és amennyiben a vásárló elégedett a termékkel, nagyobb eséllyel fog később is rendelni a webshopból. Ha szolgáltatókról beszélünk, akkor ingyenes lehet az első hónap, az első edzés vagy nyelvóra, ezáltal potenciális ügyfeleket érhetsz el, akik később állandó ügyfelekké válhatnak.

Ha bevezető szolgáltatást ajánlasz, egy olyan felületre irányíthatod az érdeklődőket, ahol célzottan kommunikálhatsz velük és egyedi ajánlatokat küldhetsz a profiljuk, vásárlási előzményeik, valamint a korábbi ajánlatokra adott reakcióik alapján.

A kávézó/étterem példánál maradva: ha tudod, hogy a regisztrált személy laktózérzékeny, akkor csak olyan ételekről/italokról küldesz neki ajánlatot, ami nem tartalmaz laktózt; ha rendszeresen sportol, odafigyel az étkezésére, akkor egészséges és fitt ételeket kínálsz; ha a magyaros ízeket kedveli, és az előzmények alapján kerüli a fentieket, akkor ne is próbálkozz laktóz-, glutén- és cukormentes ételekkel/italokkal, mert nem ezért érkezett a felületre.

Pontrendszer: jutalmazd a vásárlóidat!

A loyalty programok egyik legfontosabb sajátossága a pontrendszer, aminek a klasszikus formája nagyon leegyszerűsítve az, amikor pecséteket gyűjtünk a Starbucksban, és a 10. kávé ingyen van. Az app pontrendszere nagyon hasonló, mégis sokkal többet tud, mint egy kártya. Nem csak vásárlások, hanem akár ajánlások után is ajándékozhatsz pontokat: ha a meglévő vásárlód ajánlására, vagyis egy egyedi kóddal történő regisztráció után új vásárlóra teszel szert, akkor akár mindkét felet megjutalmazhatod.

De ha szeretnéd fejleszteni a szolgáltatásodat, akkor kérdőívet küldhetsz a vásárlóidnak, akik a kitöltés után újabb pontokkal gazdagodnak. Mindenki jól jár: te nem vered felesleges költekezésbe magad, hanem a valós igények alapján fejlesztesz, a vásárlóid pedig elégedettebbek. 

Push értesítések

A felugró értesítések előnyei mára már sokak számára ismertek. A funkció lehetővé teszi a direkt és személyre szabott kommunikációt, így a csomagajánlatok, a pontrendszer változása vagy a közeledő események, programok a lehető leggyorsabban jutnak el az érdeklődőkhöz. Nincs szükség közösségi media, vagy e-mail marketingre mellette, maximum kiegészítésként, hogy erősítsd a 360 fokos marketing tevékenységedet.

Gondolkodtál már azon, hogy te is kipróbáld a hűségprogramot? Vagy eljátszottál a saját mobilalkalmazás gondolatával, de nem tudod, hogyan térülne meg? Kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot, és mutatjuk a lehetőségeket!