Előző cikkünkben több olyan érdekes tényt vizsgáltunk, amit app fejlesztés előtt érdemes neked is tudnod, többek között arról, hogy milyen operációs rendszerekre ajánlott fejleszteni, illetve milyen előnyökre és veszélyekre számíthatsz. Egyértelmű, hogy a világ abba az irányba halad, hogy a gyakran látogatott weboldalak helyét részben az appok veszik át. Ennek hatására pedig naponta több ezer mobilapp válik elérhetővé globálisan. Lássuk, miért éri meg neked is appfejlesztésben gondolkodnod!

1. Globális célközönségeket érhetsz el

A digitális korban egyre többen használnak internetet telefonon keresztül. A Statista adatai alapján 2021-ben az aktív mobilinternet felhasználók száma elérte a 4,32 milliárd embert. Ez számodra azért fontos információ, mivel neked is ezen az eszközön keresztül kell elérned a közönségedet, hiszen itt vannak jelen. Számukra mobilon pedig sokkal kényelmesebb appokat kezelni, mint weboldalakon keresgélni – főként rendszeres látogatóként.

2. Elérhetőség

A fenti okfejtés folytatásaként tehát kijelenthetjük, hogy akkor lehetsz jelen a közönséged számára állandóan, ha ott vagy a zsebükben. Ma már nem elég arra gondolnod, hogy az üzleted fizikai helye közel legyen bizonyos csomópontokhoz, hanem arra is kell figyelned, hogy a virtuális térben mennyire vagy elérhető.

3. Állandó reklámlehetőség

Az applikáció egy felhasználóbarát platform, amelyet otthon, a boltban sorban állás közben, a munkahelyi ebéd mellett vagy a tömegközlekedésen is böngészhetik a felhasználók. Mivel telepítve van a telefonjukra, eleve szívesebben látogatnak a boltodba, így az folyamatosan a tekintetük előtt van. Amennyiben push értesítéseket is küldesz – akár személyre szabottan -, reklámköltségek nélkül hirdethetsz nekik.

4. Márkaismertség növelése

Egy mobilapp sok esetben csodát művelhet az értékesítés terén. Amennyiben több alkalmazásboltban (iOS, Google Play) is elérhető az appod, olyan potenciális vásárlókra tehetsz szert, akikre lehet, hogy nem is számítottál korábban. Egy jól felépített, felhasználóbarát mobilalkalmazás maradandó benyomást fog hagyni a felhasználókban, és segíthet a márkaismertség növelésében.

5. Értékteremtés

Amennyiben mobilappal rendelkezel, a termékeid vagy szolgáltatásaid sokkal hitelesebbek lesznek a potenciális vásárlók körében. A márkád professzionálisabbnak tűnik, ha reagálsz a fogyaszói igényekre, és befektetsz egy saját alkalmazásba.

Az Egyesült Királyságban az 50 legnépszerűbb online kereskedő 96%-ának van legalább egy saját alkalmazása, az Egyesült Államokban pedig a top 50 online kereskedő 94%-ának.

6. Közösségépítés

Az appon történő kommunikáció soha nem lehet egyirányú. Párbeszédekre, interakciókra van szükség ahhoz, hogy valóban megszólítsd a közönségedet. Olyan funkciókat építhetsz bele, amelyek lehetővé teszik a hozzászólásokat, az alkalmazáson belüli üzenetküldést, chatet, a felhasználók értékelhetik a termékeidet/szolgáltatásaidat, ezáltal pedig ők maguk segítenek a közösségépítésben. Amennyiben részletesebben érdekel a téma, korábbi bejegyzésünkből ötletet meríthetsz.

7. Növelheted a bevonódást

Egy átlagos felhasználó négyszer több időt tölt appok használatával, mint weboldalak látogatásával. Ez azt jelenti, hogy négyszer annyi lehetőséged van engagementet generálni, vagyis növelni a felhasználói aktivitást és bevonódást.

8. Jobb felhasználói élmény

Egy jó mobilalkalmazásnak minden szükséges információt biztosítania kell, amire a felhasználók kíváncsiak lehetnek, legyen szó egy jól összerakott GYIK-ról vagy online ügyfélszolgálatról. Mivel a felhasználók ezen keresztül informálódnak, hajtanak végre tranzakciót, jeleznek vissza, néznek meg értesítéseket, jelölnek kedvencnek termékeket, így komplett felhasználói felületet tudsz biztosítani számukra, ami egyszerűsíti az életüket.

9. Több eladás és mobil tranzakció

Az Internet Retailer egyik esettanulmánya szerint, miután 500 vizsgált vállalat a fókuszt a mobil eszközökre helyezte marketing tevékenysége során, 80%-os forgalomnövekedés történt, a mobilos eladások 42%-a pedig alkalmazásokból származott. Ha te is növekedni szeretnél, a mobilapp fejlesztés elkerülhetetlen lépés.

10. Piackutatás egyszerűen

Az elemzések, riportok és kutatások elengedhetetlenek, ha javítani szeretnél az eredményességen. A saját mobilappodon gyorsan és hatékonyan elemezheted a közönséged szokásait, majd a visszajelzéseket figyelembe véve növelheted a hatékonyságot.

Amennyiben korábban fontolgattad, hogy appot fejlessz, a fentiek biztosan megerősítettek abban a meggyőződésedben, hogy miért is létfontosságú a vállalkozásod szempontjából egy ilyen platform. Ha segítségre van szükséged, keress minket bizalommal, és a nulladik lépéstől számíthatsz szakértő csapatunk támogatására.

Kérj ajánlatot még ma!

Forrás: activatedesign.co.nz