Az online tanulás az elmúlt két évben vált igazán népszerűvé, ugyanis a játványhelyzetben a diákoknak és tanároknak nem maradt túl sok egyéb lehetőségük. Sokaknak okozott és okoz ma is nehézséget ugyan, viszont ha a megfelelő eszközöket jól használjuk, akkor nem csak kiválthatja a hagyományos edukációt, de akár olyan előnyökkel is felruházhatja, amelyekre korábban nem is gondoltunk.

Írásunkban most megmutatjuk, hogy melyek ezek az előnyök és milyen funkciókkal ruházható fel egy ilyen alkalmazás. Nézzük is rögtön, hogy mit nyújthat a tanulók és oktatók számára egy ilyen mobilapp.

Távoktatás

Korábban furcsának tűnt, és sokan nem is gondoltuk, hogy hatékony lehet, ha otthonról tanulunk. Azonban egy mindenki számára letölthető mobilappal a tudás bárhol a zsebünkben lehet.

Végtelen tudástár

Az anyagok egyszerűen feltölthetők a rendszerbe, így szinte végtelen mennyiségű tudásanyag áll a tanulók rendelkezésére, amit bárhol és bármikor “fellapozhatnak”.

Játszva tanulás

A legjobb példa erre talán a Duolingo, amit ma már mindenki ismer. A hagyományos módszereket játékokba csomagolt tesztekkel dobhatjuk fel, ami nem csak abban segít, hogy jobban elmélyítsük a tanultakat, de nagyobb kedvvel is ül le az ember okosodni.

Mindenki a saját tempójában tanulhat

Korábban ha matek órán lemaradtál egy fontos tananyagról, akkor később nagyon nehéz volt bepótolni, és ha nem sikerült, akkor utána nagyon döcögős volt a megértés. Egy oktatásra fejlesztett appon keresztül mindenki a saját tempójában haladhat, és az alkalmazás csak akkor engedi a következő szintre a tanulókat, ha sikerült teljesíteni az előzőt.

Elérhető árak

A tankönyvek és gyakorlófüzetek előállítása és megvásárlása bizony nem olcsó mulatság. Egy app lefejlesztésének viszont összességében nincs akkora költsége, mintha könyveket kellene kinyomtatni, kiadni, majd a diákoknak megvásárolni. Ráadásul sokkal környezetbarátabb is, hiszen kevesebb papírt használunk. 

 

Miután megismertük a legfontosabb előnyöket, nézzük, mely funkciókat érdemes mindenképpen az appba fejleszteni!

Bejelentkezés

A felhasználóbarát regisztrációs és bejelentkező felület kulcsfontosságú, ha sikereket szeretnénk elérni. Fontos, hogy lehetővé tegyük a Facebook- és Google-regisztrációt is, viszont emellett, ahogy korábbi cikkünkben is hangsúlyoztuk, fontos, hogy egyszerűen e-mail címmel is be lehessen regisztrálni a felületre. Ezen kívül a jelszóemlékeztető beépítése szintén kihagyhatatlan lépés.

Felhasználói profil

Ezen a felületen történik többek között az alapadatok elérése, ahol lehetőség van a módosításra vagy plusz információk megadására is. De még számos egyéb adatot is megjeleníthetünk itt. Infografikák segítségével megmutathatjuk, hogy éppen hol tart a tanulásban a felhasználó, de akár azt is, hogy hány percet töltött az illető tanulással, gyakorlással.

Gyakorlás – Folytassuk ott, ahol abbahagytuk

Érdemes egy külön menüpontot létrehozni a gyakorlásra, hiszen itt látható, hogy éppen hol tart a felhasználó a folyamatban, milyen leckék vannak még hátra, milyen online előadások érhetők el, és azt is megnézheti, hogy milyen egyéb kurzusokba, leckékbe foghat bele.

Fizetés

Fejlesztői és felhasználói oldalról is rendkívül fontos kiemelni a biztonságos és egyszerű fizetési megoldásokat. A legnépszerűbb payment gateway rendszerekről itt írtunk részletesebben. 

Push értesítések

A felugró értesítések segítségével azonnal jelezheted a felhasználóknak, ha újdonság jelent meg az egyik tananyagban, elérhető egy újabb teszt, de akár azt is, ha rég nem lépett be a felületre, és ideje gyakorolni.

Látható, hogy egy ilyen app lefejlesztése bár elsőre rengeteg energiának tűnik, nagyban leegyszerűsíti a mindennapi munkát, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiemelkedj a versenytársaid közül. Amennyiben írásunk hatására elgondolkodtál az online oktatás lehetőségén, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk neked megálmodni a személyre szabott mobilalkalmazásodat.

Kérj ajánlatot még ma!

Forrás: www.cleveroad.com