Nemrég megérkezett az igazi, forró nyár. Szerencsére a vírus okozta korlátozások is enyhültek, így egyre többen pótolják az elmaradt nyaralásokat. Ha az úti cél és a jegy adott, már csak a megfelelő szállást kell megtalálni. Ebben a szálláskereső applikációk vannak a segítségünkre, mi pedig máris mondjuk, hogy miért jó, ha van saját szálláskereső alkalmazásod, és milyen elengedhetetlen funkciókkal kell rendelkeznie.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy de miért van szükség saját applikációra is, mikor a klienseid webes felületen is tudnak szállást keresni. A fejlett országokban az elektronikus kereskedelem több mint 50%-a mobilon keresztül történik. Ezen belül is a felhasználók előnyben részesítik az applikációkat a mobilos böngészővel szemben, hiszen az applikációk jobb felhasználói élményt biztosítanak, gyorsabbak és átláthatóbbak.

Lássuk, miért dönts saját szálláskereső alkalmazás mellett:

  • Az applikációknak online vásárlás esetén legalább másfélszer nagyobb a konverziós rátájuk, mint a desktopos böngészőknek, illetve legalább háromszor nagyobb, mint a mobil webhelyeknek.
  • Az alkalmazáson keresztül push üzeneteket tudsz küldeni, ezzel buzdítva a fogyasztóidat a vásárlásra.
  • Az applikáció ikonja szinte állandóan szem előtt van a telefonon, ezzel is szinten tartva a márkaismertséget.
  • Az alkalmazás könnyen összeköthető a webes megoldásaiddal, így a meglévő ügyfeleid is gond nélkül használhatják az appot. Ugyanakkor új felhasználókat is elérhetsz általa.
  • A szállásfoglaló alkalmazások egy teljes utazási irodát is helyettesíthetnek. Bármikor bővíthetőek akár jegyfoglaló, autóbérlő, programkereső, vagy egyéb extra funkciókkal is.

 

Milyen előnyei vannak a szálláskereső alkalmazásoknak az utazók számára?

  • Bárhol lehet böngészni szállásokat, csak egy telefonra és internethozzáférésre van szükség.
  • Rengeteg fotót, véleményt meg lehet nézni az adott szállásról, így kisebb a meglepetés kockázata.
  • A rengeteg szűrőnek köszönhetően hatékonyan lehet megtalálni a leginkább megfelelő szállást.

Ezeket a funkciókat jó, ha tartalmazza a szállásfoglaló appod:

1. Az úti cél meghatározása

Első és legfontosabb: az úti cél meghatározása. A legjobb helyszín megtalálásához érdemes térképes nézettel is ellátni az alkalmazást. A felhasználó így könnyebben tudja azonosítani a helyszínt, látja a közelben lévő nevezetességeket, egyszerűbben megtalálja a közeli boltokat és kávézókat.

2. A dátum kiválasztása

Az időpontra való szűrés elengedhetetlen a szállásfoglaló applikációknál. Kétféle szempontból érdemes megközelíteni a témát: fix időpont- és rugalmas időpontfoglalás. Fix időpont esetén a felhasználó pontosan meg tudja adni az érkezési és a távozási időpontot, míg rugalmas foglalásnál az alkalmazás a többi szűrő mentén ajánl fel szállást a szabadon maradt időpontokra.

3. Vendégek listázása

A szálláskínáló helyeknél a kínálatot és az árat is nagyban meghatározza az, hogy hány személy részére szükséges foglalni. Sok helyen a gyerekeknek vagy a nyugdíjasoknak kedvezményt biztosítanak. Most már elengedhetetlen szűrőnek számít, hogy az adott hely éppen baba-, mozgássérült- vagy állatbarát.

4. Az árfekvés meghatározása

Nem elhanyagolható funkció az árszűrés. Akár saját, akár gateway rendszer használatával átláthatóvá és biztonságossá teheted az applikáción belüli fizetést. Ezekről már korábban részletesebben is írtunk.

5. A hely típusa

Mivel nagyon sokrétű a szálláshelyek típusa – hotel, apartman, lakás stb. –, további szűrési funkcióként mindenképp javasoljuk ennek a beépítését. Az alkalmazást érdemes összekötni a galériával is, hiszen a képeken keresztül gyors és pontos információkat kaphatunk a szálláshelyről. Ez a felhasználói élményt is javítja.

6. A kommunikáció biztosítása

A szálláskereső applikáció egyúttal a kapcsolattartást is megkönnyíti. Egyetlen csatornán keresztül nyomon követhetőek a foglalások, a kijelentkezések; kérdés vagy probléma esetén pedig gyorsan van lehetőség megoldást találni. Ugyanakkor a véleményszekció is itt kap helyet: egyszerre ad visszajelzést a szálláskeresőnek és a szálláskiadónak is.

A fentiekben azt vizsgáltuk meg, hogy miért jó, ha van saját szálláskereső applikációd (is),  illetve hogy milyen alapvető funkciókkal kell ezeknek az appoknak rendelkezniük. Ahhoz, hogy minél inkább felhasználóbarát és népszerű alkalmazásod legyen, további extra funkciókkal is bővítheted. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal, és segítünk megalkotni a személyre szabott szálláskereső alkalmazásod.

Forrás: statista.com