A rendezvényszervezők mindennapjait végeláthatatlan checklistek, meghívó halmazok, telefonszámokat és e-mail címeket tartalmazó adatbázisok, kérdőív tengerek, jegyzetfüzetek és logózott tollak alkotják. A szakmában dolgozók egyik legfontosabb ismérve, hogy képesek rendet teremteni a káoszban. A mobilappok világában azonban ez sokkal egyszerűbb, hiszen ahogy a telefonunkon elintézhetjük a hétköznapi teendőinket, ugyanúgy a rendezvényeken is kiváló segédeszközt jelenthet – amennyiben rendelkezünk a megfelelő alkalmazással.

Fontos kiemelni, hogy a rendezvény appok nem csak a rendezvényszervező cégeknek lehetnek előnyös, hanem minden olyan vállalat számára hasznosak, amely mérni szeretné a hatékonyságot és a megtérülés. Ugyanis egy átlagos vállalat a marketing büdzséjének nagyjából 24%-át1 költi eseményekre. És amíg az online marketingben olyan mérőszámok segítenek felmérni az eredményességet, mint a CPC, CPA vagy CPM, a rendezvények esetében ez sokkal kevésbé mérhető, hacsak nem digitalizálunk. Lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet egy személyre… pontosabban egy rendezvényre szabott mobilapp!

Papírhalmazok helyett

A papír alapú működésnek számos hátránya ismert, ami miatt egyre több vállalat igyekszik csökkenteni a papír használatát a mindennapokban. A fenntarthatóság mellett azonban olyan érvek is ellene szólnak, mint például a gyors adaptáció. Amennyiben papírra nyomtatod a rendezvény térképét vagy a programot, nagyon nehéz eljuttatni a résztvevőkhöz, ha bármi változás történt. Azonban az appon keresztül egyszerűen frissítheted az információkat, sőt akár push értesítést is küldhetsz róla a résztvevőknek. Hát nem egyszerű?

Növeld az aktivitást, vond be a közönséget!

Az alkalmazás segítségével sokkal egyszerűbb éberen tartani a közönséget. Az előadások közben szavazásokat indíthatsz, hozzászólási lehetőséget biztosíthatsz, így nem fordulhat elő az, hogy ha valaki a hátsó sorban kérdezne, nem hallja az előadó. Ugyanis az előadóhoz az appon keresztül egyszerűen eljutnak a kérdések, ráadásul ki is lehet vetíteni ezeket. Interaktív játékokat állíthatsz össze a workshopokra, értékelést kérhetsz az előadásokat követően, és minden fontos aktivitásról, változásról push értesítést küldhetsz.

Mérés és hatékonyság

A fenti aktivitást generáló funkciók nem csak arra alkalmasak, hogy felkeltsd a résztvevők figyelmét és lenyűgözd őket. Minél inkább sikerül őket rávenni az app használatása, annál pontosabb mérőszámok jutnak el hozzád, így mondjuk egy konferencián az online marketinghez hasonlóan mérheted az aktivitást, visszajelzéseket kaphatsz arról, hogy milyen típusú előadásokra nagy az érdeklődés, és legközelebb mit érdemes elengedni inkább.

Értékesíts jókor és jó helyen!

A rendezvényen valószínűleg olyan személyek vesznek részt, akik érdeklődnek a téma vagy iparág iránt. Tehát adott egy jól körülhatárolt és beazonosítható célközönség, így ahelyett, hogy online hirdetésekkel próbálnád őket elérni, a rendezvény appon keresztül plusz költségek nélkül megteheted. Felhívhatod a figyelmet az app webshopjára, értesítést küldhetsz arról, hogy elérhető az előadók könyve, kedvezményesen lehet jegyet vásárolni a következő vagy valamilyen kapcsolódó eseményre, de egyéb termékeket is kínálhatsz.

Ne feledd, a rendezvényen egy sokkal befogadóbb közönséggel van dolgod, mintha a reklámzajban próbálnád őket később akár online elérni!

Szponzor megjelenések

A szórólapozás, kitelepülés és rollupok helyett olyan extrát kínálhatsz a szponzoroknak, amivel mindketten jobban jártok. Az appban megjelenési lehetőséget biztosíthatsz számukra, kedvezményesen kínálhatnak termékeket, végezhetnek felméréseket, nyereményjátékot indíthattok közösen, és még sorolhatnánk. A mérési lehetőség ráadásul számukra is hasznos visszajelzés.

A lead mindenek felett!

Az app alkalmazás a tökéletes eszköz a leadek rögzítésére, ráadásul a legjobb időben teszi mindezt: az esemény során, amikor a potenciális és meglévő ügyfelek, partnerek és érdeklődők teljes mértékben a témára összpontosítanak.

Az alkalmazás előnyei nem vitatottak, ráadásul a marketing automatizációs rendszeredbe is integrálhatod, vagy ha még nem rendelkezel ilyennel, akkor eljött az ideje: elkezdheted felépíteni általa. Amennyiben cikkünk felkeltette az érdeklődésedet, ne habozz, keress minket, és szakértő csapatunk segít felépíteni a személyre szabott rendezvény appodat.

Kérj ajánlatot még ma!

Forrás:

1 https://www.aventri.com/strategy/event-app-strategy