Napjainkban az ünnepre történő hangolódás sokféleképpen történhet: az adventi naptár és a koszorú mellett a telefonunkra is letölthetünk néhány olyan appot, amely segít átszellemülni és játékosan készülni a karácsonyra. Idén is szép számban jelentek meg új appok és került újra a porondra néhány régi. Nézzük, mi volt a felhozatal 2021-ben a nagyvilágban!

NORAD Tracks Santa

A kezdeményezésnek sokkal régebbre nyúlik vissza a története, mint gondolnánk. A projekt ugyanis 1955-ben indult az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokságnak köszönhetően, akkor még rádión, radaron és betelefonálással lehetett követni a Mikulást, később azonban a Google is beszállt, így sokkal látványosabb lett a program. Ma már az applikáció iOS-re és Androidra is ingyenesen letölthető. Az appon a gyerekek és szülők együtt követhetik a visszaszámlálót szentestéig, és akár minden nap új játékot játszhatnak, ami tulajdonképpen egy interaktív adventi kalendárium. Emellett karácsonyi zenéket lehet hallgatni, meséket olvasni vagy videókat nézni.

The Christmas List

A karácsonyi ajándékvásárlás a legtöbb ember számára általában igen stresszes és a pénztárcát sem kíméli. Az applikáció segítségével megtervezheted a vásárlásaidat: listát készíthetsz a szeretteidnek, amelyen szerepelnek az ajándékötletek, ezen kívül pedig költségvetést is beállíthatsz. Ha valamit megvásároltál, akkor “kihúzhatod al istáról”, és látod, hogy mennyi pénzed maradt. Így sokkal kevesebb eséllyel fogod túllépni a keretet.

A Message From Santa

Az alkalmazás alapja egy Mikulás chatbot, ami lehetővé teszi a gyerekek számára az élőben történő beszélgetést a Télapóval. Ezen kívül videót és hangüzenetet is lehet küldeni vagy fogadni, és természetesen chatelni is lehet a Mikulással. Az app ingyenes, de a fizetős verzió sokkal több személyre szabott lehetőséget kínál.

Portable North Pole, azaz hordozható Északi-sark

Nagyon hasonló az előző apphoz, de több extrát kínál. Az alkalmazás segítségével személyre szabott üzenetet játszhatunk le a gyerekeknek, személyesen a Mikulástól. Ehhez természetesen meg kell adni némi információt a gyerekekről, akik azt is megtudhatják az appból, hogy a jó vagy a rossz gyerekek listáján szerepelnek. Ezen kívül játékokat is tartalmaz az app, de a prémium tagok számára további videók, telefonhívások és privát chat is elérhető.

ElfYourself

Ez az alkalmazás sem mai darab, viszont évről évre visszatér az életünkbe vagy a Facebook idővonalunkra az ismerőseink által készített videók formájában. Ezzel az appal személyre szabott manó-videókat készíthetünk. Csupán annyi a dolgunk, hogy feltöltsük a családtagjaink, barátaink vagy háziállataink képét az appba, amely az arcokat karácsonyi manók fejére helyezi. Ezután ki lehet választani a zenét és koreográfiát, amire táncolni a szeretnénk a “manó családunkkal/barátainkkal”. A végeredmény egy vicces videó, amit elküldhetünk a szeretteinknek, de a közösségi média oldalakon is megoszthatunk.

A fenti appok nagy része inkább szórakoztató, mint hasznos, de az ünnepi időszakban talán eltekinthetünk ettől. Ha tetszett a bejegyzésünk, akkor látogass vissza legközelebb is, mert hetente újabb érdekességekkel érkezünk.

Forrás: digitaltrends.com