Az egyik leggyakoribb kérdés az applikációk fejlesztése kapcsán, hogy szükség van-e rá és hogy miért. A válasz azonban jóval összetettebb, mint ahogy elsőre gondolnánk. Ahhoz ugyanis, hogy a kívánt hatás elérhető legyen, olyan alkalmazásra van szükség, ami a felhasználók és a megrendelő igényeihez is igazodik.

Kétségtelen, hogy napjainkban már egy percet sem töltünk okostelefon, táblagép vagy számítógép nélkül. Ezeket az eszközöket használjuk, ha mozijegyet szeretnénk foglalni, ha nem tudjuk a menetrendet, vagy ha éppen vicceket olvasnánk unott perceinkben. Éppen ezért rengeteg lehetőség rejlik a mobil applikációkban.

Elérés helyett jelenlét

A legtöbb cég arra törekszik, hogy minél több potenciális ügyfélhez vagy vevőhöz jusson el. Mivel azonban a telefonját mindenki magánál hordja, így egy saját alkalmazással máris nagy előnyhöz lehet jutni. Így ugyanis már az ügyfél zsebében lapul az, amit keres, csupán meg kell nyitnia azt.

Az applikációk éppen azért olyan népszerűek a felhasználók körében, mert rengeteg időt és energiát spórolhatnak azzal, hogy egyetlen kattintással mindent elérhetnek. Nem kell weboldalakat bogarászniuk órákig, sem pedig a közösségi médiát görgetniük ahhoz, hogy elérhessék azokat az információkat, amikre egyébként azonnal szükségük lenne.

Mindezek mellett természetesen az elérés is javul akkor, ha megszületik az app. Az organikus elérések mellett sokat vet a latba egy érdeklődő számára, ha azt látja, hogy az a cég vagy egyén, amivel ismerkedik ilyen formában is elérhető. Ez a lehetőség még nagyobb profizmust sugall, ami bizalmat ébreszt a vevőkben.

Hogyan válik hatékonnyá egy applikáció?

A megrendelés során egyeztetjük, hogy milyen vállalkozásnak és milyen típusú applikáció fog elkészülni. Ezek ismeretében meghatározható a specifikáció, melynek birtokában könnyebbé válik a fejlesztők munkája is, hiszen így tudhatják, hogy az egyes funkcióknak hogyan kell működniük, milyen szerepet fognak betölteni.

Azt is meghatározzuk, hogy milyen operációs rendszerre készül majd el az alkalmazás. Ez akkor különösen lényeges, ha a megrendelő már ismeri az ügyfeleit. Amennyiben nem, akkor támpontot adhat az, hogy az Androidos készülékek tulajdonosai nagyjából 87, míg az iOS használói körülbelül 13%-ot tesznek ki a a felhasználói rétegben. Arra is van természetesen lehetőség, hogy hibrid szoftver készüljön, így szinte mindenki számára elérhetővé válik majd.

Az applikáció nagyobb képet ad a cégről

Egy igényesen elkészített alkalmazás rengeteget árul annak tulajdonosáról is. Hogy mit takar ez a gyakorlatban? Hogy a különböző funkciók megfelelően működnek, a felület érthető és könnyen használható, valamint hogy naprakész információkkal szolgál használói számára.

Ha minden kéznél van és jól működik, a vásárló elégedett. Az okos telefonok éppen azért törhettek a csúcsra, mert magas fokú kényelmet biztosítanak valamint szinte minden azonnal elérhető velük. Az tehát, aki igazodik ezekhez az igényekhez és elérhető, szimpátiát ébreszt az érdeklődőkben és nagyobb az esély a vásárlásra vagy a kapcsolatfelvételre.

Egy jól kialakított applikáció a felhasználói élmény mellett az Ön dolgát is könnyebbé teszi. Minden elkészített szoftver rendelkezhet admin felülettel, melyen keresztül módosíthatóak az információk és feltölthetőek a legfrissebb hírek, akciók és adatok.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, tekintse meg ajánlatainkat applikáció fejlesztésre vagy érdeklődjön elérhetőségeink egyikén! Tegye még vonzóbbá vállalkozását és érje el ügyfeleit egyetlen kattintással okos eszközökön keresztül!