Számtalan témában akadnak jobbnál jobb podcastek, legyen szó tanulásról, kultúráról, hírekről vagy szórakozásról. De hol hallgatjuk mindezeket? Az egyik legnépszerűbb applikáció ebben a kategóriában a Spotify, amelyen nem csak a kedvenc zenéidet hallgathatod meg online és offline, hanem akár olyan magyar hírességek podcastjeit is, mint a TheVR, Balázsék vagy Puzsér Róbert.

Amennyiben iPhone lapul a zsebedben, valószínűleg nem ismeretlen számodra az Apple Podcast alkalmazás sem, ami elsőre talán nem is tűnik rossznak. De ezen kívül rengeteg egyéb lehetőséget kínál 2021 a podcast appok terén, legyen szó iOS vagy Android rendszerekről. Közülük a legtöbb tartalmazza az olyan funkciókat, mint a felfedezés, lejátszási vezérlés, megosztási lehetőségek vagy az elalváskapcsoló.

Az alábbiakban operációs rendszerek alapján vesszük sorra a legnépszerűbb podcast appokat.

iOs alkalmazások

1. Overcast

A Overcast egy hirdetésekkel támogatott app, viszont itt a hirdetések is olyan podcasteket mutatnak be, amelyek a felhasználói szokásaid alapján érdekelhetnek. Amennyiben nem vagy kíváncsi a reklámokra, ugyanúgy előfizethetsz az appra, mint a Spotify esetében. 

A kiemelt funkciói a következők:

  • Intelligens sebesség
  • Voice Boost, az erőteljesebb hangélményért
  • A lejátszási listák szűrése és átrendezése

2. Castro 3

A Castro 3 egy igazán egyedülálló iOS podcast app. Remek Inbox funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi az új epizódok sorba rendezését vagy archiválását – ez a funkció arra az esetre lehet jó, ha nem szeretnéd az adott podcast minden epizódját meghallgatni. Ráadásul éjszakai üzemmóddal is rendelkezik, így két ujjal be- és kikapcsolhatod.

A Castro 3 egy igen jól megtervezett alkalmazás, amely remekül működik, különösen akkor, ha sok különböző podcastra fizetsz elő. Ezen felül iMessage és Apple Watch támogatással is rendelkezik, így kényelmesen használhatod különböző eszközeiden.

3. ListenApp

Ha unod az idegesítő reklámszpotokat, akkor ez tetszeni fog, ugyanis a ListenApp egy hirdetés nélküli podcast alkalmazás.

A legfontosabb tulajdonságai a következők:

  • Teljesen hirdetésmentes élmény.
  • Könnyen létrehozhatsz és kezelhetsz egyedi listákat.
  • Hozzáférést biztosít a korábban hallgatott epizódokhoz.
  • Lementheted a műsorokat, és beállíthatod, mit töltsön le és mit streameljen.
  • Felfedezheted az érdeklődésednek megfelelő tartalmakat.
  • Kiválaszthatod a lejátszási sebességet.
  • Értesítést kaphatsz az új epizódok megjelenéséről.

Android alkalmazások

1. Google Podcasts

A Google 2018 júniusában adta ki saját podcasts alkalmazását, amely a Google saját rendszereiben is lehetővé teszi az átjárást. A segítségével lejátszhatod a kedvenc műsoraid legújabb epizódjait, felfedezheted a podcast-ajánlásokat, könnyedén áttekintheted és kezelheted a felhasználói szokásaidnak megfelelő lejátszást.

Néhány személyre szabott funkció:

  • Gyorsabb lejátszás, néma részek átugrása.
  • Lejátszandó epizódok sorba állítása.
  • A korábbi lejátszások, a letöltések és a feliratkozások egyszerű áttekintése. 

2. Podcast Republic

A Podcast Republic nem véletlenül sokak kedvence. Támogatja az iTunes és a YouTube csatornáit, élő stream funkcióval rendelkezik, műsorokat menthetsz közvetlenül az SD-kártyádra akár automatikus letöltéssel, valamint az Android Wear okosórán is hallgathatod. Szintén hirdetéssel támogatott, de előfizetés mellett természetesen reklámmentes.

3. Podcast Addict

A Podcast Addict rendkívül népszerű app, így több mint 500 000 letöltéssel rendelkezik a Play Áruházban. Képes kapcsolódni a Google Chromecast és Sonos eszközökkel, így nem csak a telefonodon hallgathatod a kedvenceidet. Fejlett lejátszási funkciókkal, elalváskapcsolóval, változatos felfedezési lehetőségekkel, widgetekkel és egyéb extrákkal pakolták tele, így mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt.

Reméljük, hogy tetszett a fenti toplista, és amennyiben podcast appot keresel saját magad részére, vagy akár előadóként kutatod a megfelelő platformot, akkor néhány hasznos tippel lettél gazdagabb.

Forrás: https://www.podcastinsights.com/best-podcast-apps/