Ha röviden akarnánk válaszolni a címben szereplő kérdésre, a válasz egyértelmű igen volna. Ám ez még önmagában nem fedi le mindazokat a lehetőségeket, amelyeket egy applikáció és egy weboldal összekötésében rejlenek. Ennek ugyanis több módja is létezik, melyek mindegyike más és más előnyökkel bír.

A saját alkalmazás ugyanis éppen azért olyan hatásos marketing eszköz, mert remekül passzol a legtöbb stratégiába. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy egyik vagy másik elhanyagolható lenne. A különböző eszközök együttes erővel viszont sokkal nagyobb hatékonyságot biztosítanak, így szárnyalt az üzlet.

Appként funkcionáló weboldal vagy összeköttetés?

Mint arra az oldalon már máshol is felhívtuk a figyelmet, gyakran megesik, hogy egyszerű weboldalakat adnak el mobil applikációként. Ez abból a szempontból praktikus, hogy így az oldal könnyedén megjelenik a telefonokon is, ám ez nem helyettesíti egy teljes értékű szoftver képességeit és funkcióit.

Mindez azonban nem jelent egyet azzal, hogy a weboldal és az app ne állhatnának összeköttetésben egymással, sőt, nagy segítséget nyújthat a fejlesztés során. A már kész weboldal sok szempontból megadhatja az alapokat, amelyek mentén aztán az alkalmazás elkészülhet, ráadásul ezek az oldalak megjelenhetnek az alkalmazásban is.

Ilyen alapvető elem például az alapvető arculat és a design kialakítása. Az alapvető funkciók kiválasztásában segíthet az, hogy milyen menüpontok szerepelnek a weben. Ha például Ön rendelkezik webáruházzal, akkor annak jó helye lehet a saját szoftver felületén is. Ha pedig videojátékokkal foglalkozik, akkor egy ötletes játék az, ami sokat lendíthet a vállalkozáson.

Mire érdemes figyelni az applikáció és a weboldal összekötésekor?

Van azért néhány dolog, amire mindenképpen célszerű ügyelni, amikor egy alkalmazás és egy webhely kapcsolatáról van szó. Ha ezekről gondoskodik, akkor ennek a két remek marketing eszköznek a használata még hatékonyabbá válhat.

Lényeges például, hogy ne csak az applikáció felületén jelenjen meg a weboldal, hanem fordítva is működjön. Ne felejtse el feltüntetni a szoftver elérhetőségeit a lapon is, így azok a vásárlók és ügyfelek, akik esetleg még nem ismerik, könnyedén használatba vehetik majd.

Ha még nem jött létre a vállalkozás weboldala, akkor érdemes együtt tervezni a két felület alapjait. Az arculatot, mint arra már korábban is felhívtuk a figyelmet, érdemes egymáshoz alakítani. Ebben az esetben viszont remek lehetőség nyílik arra, hogy olyan dizájn jöjjön létre, amely mindkét felhasználáshoz megfelelő és praktikus.

Ebben a kérdésben egyébként hatékony segítséget nyújthatunk mi is, bizonyos csomagjaink ugyanis magukba foglalják egyszerű, de akár összetett weboldalak létrehozását is, valamint néhány telefonra optimalizált oldal megjelenítését is, így azoknak még hatékonyabban juthatnak el az érdeklődőkhöz.

Mostanra már bizonyára Önben is kikristályosodott, hogy a weboldalak és applikációk összekötése akkor képes jól működni igazán, ha azok nem csak megjelennek, de szoros együttműködést is kialakít közöttük. Így a sokoldalú marketing összeérve igazán erős jelenlétté képes alakulni, ami nem csak több ügyfelet eredményez, de elégedettséget és bizalmat is kialakít bennük.

Szeretne Ön is egy saját mobil applikációt, amellyel még hatékonyabbá válhat majd az üzleti életben? Tekintse meg csomagajánlatainkat vagy érdeklődjön elérhetőségeink egyikén, hogy még több információt kaphasson! Körültekintő és profi munkával segítünk még jobbá tenni vállalkozását.