Az élet számos területén szolgálnak ki bennünket az applikációk: projektkezelőket és különböző chat felületeket használunk a munkavégzéshez, mobilbank appokat, hogy kézben tartsuk a pénzügyeinket, videóchaten beszélgetünk a távol élő rokonokkal, ismerősökkel, és manapság már az otthonunkban a redőnyöket, a villanykapcsolókat és a fűtést is a mobilunkról vezérelhetjük. Miért is hagynánk ki egy olyan lehetőséget, ami megkönnyítheti a mindennapjainkat, ha társasházban élünk?

Szinte tényként közölhetjük, hogy a társasházak többségében nehézkesen működik a lakók közötti kommunikáció. A lakógyűléseken rengeteg olyan kérdésről van szó, amiben már régen döntést lehetett volna hozni modernebb eszközökkel. Vegyük például azokat az egyszerű kérdéseket, mint például: “Engedjük-e a szomszéd étteremnek, hogy teraszt nyisson mellettünk?” vagy “Szükség van-e akadálymentesítésre a lépcsőkön?”. Az ilyen kérdések egyik legkevésbé hatékony és leglassabb módja, ha lakógyűlést hívunk össze, ahol jobb esetben megjelenik a lakók fele. Hogyan tehetjük egyszerűbbé a lakók közötti kommunikációt? Természetesen egy alkalmazás erre is gyors és hatékony megoldást kínál, nem is beszélve az extrákról.

Napi hírek, aktualitások

A vízóra leolvasásról, kötelező kéményellenőrzésről szóló tájékoztatók a legtöbb esetben a társasház kapuján, ajtaján, faliújságon kapnak helyet, és valljuk be, nem mindig vagyunk elég figyelmesek ahhoz, hogy kiszúrjuk, vagy sok esetben teljesen elfelejtjük, mire felérünk a lakásba. És ha netán a közmű módosítja az időpontot, az csak a legritkább esetekben jut el a lakókhoz. Egy alkalmazás képes kiküszöbölni ezt a problémát. A hírek és aktualitások menüpontban a lakók elolvashatják az őket érintő legfontosabb információkat. Amennyiben változás történik egy időpontban, a társasház üzemeltetője az admin felületen keresztül egyszerűen módosíthatja azt, és frissített hírként oszthatja meg. Így például időben fel tudsz készülni arra, hogy az utcában elzárják a vizet a csővezetékek felújítása miatt!

Programok a környéken

Koncert lesz a kerületben vagy netán kézműves termékeket lehet vásárolni a szomszéd utcában? Az alkalmazás nem csak közérdekű infókat, hanem programajánlót is kínál. Ennek köszönhetően biztosan nem maradsz le azokról a programokról, amelyek csak pár lépésre vannak tőled.

Push értesítések

A legfontosabb hírekről a rendszer push értesítést küld a telefonra, így a lakók akkor is tudomást szereznek mindenről, ha nem lépnek be napi rendszerességgel az alkalmazásba. Mennyivel egyszerűbb, ha a mobilra érkezett értesítést már csak fel kell vinni a naptárba, vagy egy szinttel okosabb app esetében akár be is integrálható néhány érintéssel?

Házirend, szabályok, tudnivalók

Az társasházban élők bibliája a házirend, legalábbis elméletben, mert gyakorlatban nagyon kevesen olvassák végig. Viszont ha nem a faliújság előtt ácsorogva kell böngészni, hanem  kényelmesen elérhető a telefonon, és a kanapén pihengetve is belenézhetsz a téged érintő szabályokba, akkor sokkal egyszerűbb képben lenni. A szelektív hulladékgyűjtők helyes használata és a takarítás menetrendje mellett új lakóként is gyorsan kiderítheted az alkalmazáson keresztül, hogy mit tárolhatsz a pincében, van-e kerékpártároló, ha vendéged jön, akkor tudsz-e számára biztosítani parkolóhelyet, és ehhez hasonló fontos kérdésekre kaphatsz választ.

Chatelj a szomszédsággal

Amit nem tudsz kideríteni a szabályzatból, azt percek alatt megkérdezheted a szomszédtól, közös képviselőtől vagy a társasház üzemeltetőjétől. Privát chaten ugyanis bárkivel beszélgetésbe elegyedhetsz, ismerkedhetsz vagy segítséget kérhetsz.

Létrára lenne szükséged, de nem tudod, hogy kitől kérj? A nyilvános chat felületen felteheted ezt a kérdést, és biztosan jelentkezik egy szomszéd, aki szívesen kölcsönadja neked. Sokkal hatékonyabb módszer, mint körbejárni a szomszédokat, és egyenként mindenkihez bekopogtatni. 

Szavazás, felmérések

Nem véletlen, hogy egy olyan problémával indítottunk, ami szinte minden lakógyűlésen felmerülhet: ha meg kell szavazni valamit. Az alkalmazás lehetőséget kínál arra, hogy az üzemeltető vagy a lakóközösség képviselője különböző kérdésekben kérje a lakók véleményét. Így akkor is részt vehetnek a döntésben, ha éppen sokáig dolgoznak, nyaralnak vagy betegség miatt nem tudnak részt venni a gyűléseken. Ráadásul sokkal kényelmesebb és hatékonyabb módszer ez, mint a hagyományos gyűlések.

Amennyiben társasház üzemeltetőként te is saját alkalmazást szeretnél, kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot, és segítünk megálmodni, majd lefejlesztjük számodra a lakóközösségi appodat.