Munka, tanulás, információáramlás, kikapcsolódás, sportolás – szinte bármilyen területet nézünk, mindenre vannak appjaink, amelyek segítenek minket. Nézzük, mik voltak eddig a legnépszerűbbek idén!

A két legnagyobb platform, az Android és az iOS felhasználói bázisa sok szempontból eltér egymástól, az alkalmazásokban nincsenek nagy különbségek. Nézzük, hogy melyik alkalmazásokat szeretik legjobban a két tábor felhasználói, és a végén arra is kitérünk, hogy mit jelent ez a vállalkozásod számára!

A 3+1 legnépszerűbb Android applikáció 2019-ben

1. WhatsApp

A legtöbb letöltést a WhatsApp beszélgetőprogramja generálta 191 millió telepítésével. Az ingyenes telefonhívás lehetőségével sokak szívébe belopta magát a program, és mivel telefonszámhoz rendeli a profilt, olyanokat is sikerült megnyernie, akik már túlléptek a Facebook\Messenger kombináción, vagy eleve nem is volt profiljuk soha.
Nálunk ugyan még elég népszerű a Facebook, Keleten viszont sok országban már elhagyták. Indiában, Indonéziában például olyan népszerű az app, hogy a boltok, üzletek a hivatalos hívásokat is WA-n intézik, a weboldalaikon is ez a szám szerepel.

2. Messenger + 3. Facebook

Ezt a két appot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ez a második helyen van, 181 millió letöltéssel. Ez a szám kicsit csalóka persze, hiszen sok telefonon eleve rajta van az app. Érdekesség, hogy a páros népszerűsége hanyatlik, a fiatalabb generáció elkezdett tovább lépni rajta, és az inkább az újabb, appok felé nyitnak. Népszerűségét az is befolyásolja, hogy több országban, például az egyik legnagyobb piacot jelentő Kínában is tiltólistás az applikáció.

Mind a három dobogós alkalmazás Zuckerberg tulajdonában van, ő gyakorlatilag megkerülhetetlennek tűnik, ha okostelefonos témákról van szó.

4. TikTok

A TikTok Európában viszonylag új versenyző, mégis majdnem bekerült az első háromba. Úgy fest, hogy idén a rövid, vicces videók lettek a felkapottak. Az influencerek is felfedezték, hogy könnyebb ide tartalmat gyártani, mint Youtube-ra, ezért valószínűleg tovább fog nőni a népszerűsége.

Mik a legnépszerűbb iOS applikációk 2019-ben?

1. YouTube

Az Apple termékek esetében, ha csak a telefonokat vesszük figyelembe, a TikTok lenne az első, de ha az iPadokat is bevesszük a sorba, már a Youtube a nyerő a maga 28.5 millió letöltésével – csak a második negyedévben.

2. TikTok

A fentebb kivesézett TikTok csak körülbelül 500 ezer letöltéssel maradt el a dobogó legfelső fokáról, de még így is előkelőbb helyen áll az iOS felhasználók között, mint az Androidos táborban.

3. Instagram

Az Apple esetében az Insta már lazán bekerült a top3-ba (Androidnál csak az 5. helyen szerepel), olyannyira, hogy ha a táblagépeket nem számítjuk, a második helyet csípte volna meg. Ez is jól mutatja, hogy mekkora ereje van még a platformnak és a vizuális tartalomgyártásnak, illetve tartalomfogyasztásnak.

Ezek voltak tehát a 2019-ben legtöbbször letöltött alkalmazásai a SensorTower szerint. Érdekes tény, hogy a Call of Duty Mobil rögtön az első héten elérte a 100 millió letöltést, méghozzá csak iOS-en, tehát egy év végi összesités érdekes változásokat hozhat!

És hogy mi köze van ennek a vállalkozásodhoz? Szemmel láthatóan a közösségi médiáé és a szórakoztató tartalmaké a top 5-ös lista 100%-a – ha olyan alkalmazást szeretnél, ami gyorsan népszerű lesz, akkor ezen a vonalon érdemes gondolkodnod.

Keress meg minket, és gondolkodjunk együtt!