Ha nem tudjuk, mikor jön a busz vagy mikor érkezik meg a rendelésünk, esetleg érdekel, hogy mik az aktuális ajánlatok, felmegyünk az internetre. Vagy ami még népszerűbb: megnézünk egy appot. Tudtad, hogy utóbbiak egyre szélesebb körökben aratnak sikert? Mi lehet ennek az oka, és hogyan használhatnád ki Te is a cégedben?

Felgyorsult világ, felgyorsult információszerzés

A modernizáció fénysebeséggel halad, így míg régen egy-egy információra perceket, órákat, esetleg napokat kellett várni, ma már rekord gyorsasággal, akár másodpercek alatt választ találhatunk a kérdéseinkre.

A felgyorsult információáramlás az emberek igényeit is megváltoztatta, így a lehető leggyorsabban és legkevesebb energiabefektetéssel szeretnének tájékozódni. Az internet egy ideig képes kiszolgálni az igényeket, de egy ponton túl már valami hatékonyabb kell. Ezen a ponton jönnek képbe az appok, amelyek az információszerzés mellett személyre szabottak, rendszereznek, frissülnek, különösebb energiabefektetés nélkül.

App kontra internet

A legtöbben észre sem veszik, hogy mennyi applikációt használnak a hétköznapjaik során. Pedig az esetek többségében nem az internethez fordulnak segítségért, hanem egy egyedi apphoz. Nézzük tehát, hogy magénszemélyként miért is preferálják az emberek az applikációkat az internetes oldalakkal szemben.

1. Mindig kéznél van

Mi az, ami szinte minden ember zsebében megbújik? Hát persze, hogy az okostelefon. Ha pedig az illető valamiben bizonytalan, vagy épp kérdése van, akkor egészen biztosan elő is veszi. A számítógéppel ellentétben a telefon bárhol könnyedén használható, ráadásul egyszerre lehet rajta internetezni és appokat használni. Ha pedig van választási lehetőség, akkor bizony az utóbbiak állnak nyerésre. Míg az interneten történő keresésnek van egy betöltési, navigálási ideje, úgy az appok minimalizálják a keresésre szánt időt és felesleges tartalmat. Az eredmény pedig egy villámgyors keresés, pontos és hasznos adatokkal.

2. Személyre szabható

A mobil applikációk egyik hatalmas előnye, hogy a felhasználó rendkívül nagymértékben formálhatja a saját igényeire. A különféle személyes adatok megadásával pedig még gyorsabban juthat pontos információkhoz, amiket akár el is tárolhat későbbi felhasználás céljából. A legtöbb app ma már nem csupán az információ gyűjtésre szolgál, hanem képesek azokat rendszerezni és tárolni is, ami a későbbi előhívások szempontjából is előnyös.

3. Akkor is dolgozik, amikor a felhasználó nem

Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy a „holtidőben” is folyamatosan megtörténjen az információszerzés és rendszerezés. Az internetes oldalakkal ellentétben az applikációk feltűnés nélkül működhetnek, frissülhetnek a háttérben, miközben a felhasználó más fontos (vagy nem fontos) ügyeivel foglalkozhat. Az időnyerés tehát nem utolsó szempont, ha az applikációk előnyeit nézzük.

Miért fontos ez vállalkozói szemszögből?

Attól függetlenül, hogy a vállalkozásod belső ügyeinek koordinálására használnád, vagy épp az ügyfeleid igényeinek kielégítésére, az applikáció szinte minden esetben a legjobb választás a folyamatos információáramlás biztosítására. Tekinthetsz úgy rá, mint egy fáradhatatlan munkatársra, aki mindig pontosan dolgozik még akkor is, amikor te már pihen. Itt az ideje, hogy megálmodd a saját, személyre és cégre szabott applikációdat – mi pedig segítünk a megvalósításban!