Manapság szinte alap, hogy minden komolyabb étterem elérhető az online térben. Kérdés, hogy milyen formában: saját weboldallal, applikációval vagy egy nagyobb ételszállító mobilappján?

Ez utóbbi igen nagy népszerűségnek örvend manapság, és bár gyors és hatékony megoldásnak tűnhet, nem biztos, hogy hosszú távon ez a legjobb választás. Ha étterem tulajdonosként saját mobilappod van, a lehetőségek tárháza szinte végtelen, a saját felületeddel ugyanis egyedül te rendelkezel. Cikkünkben megmutatjuk, hogy miért éri meg, ha az éttermednek személyre szabott mobilappot fejlesztesz.

Függetlenedés a nagyobb cégektől, nagyobb profit

Pontosan tudjuk, hogy egy étterem üzemeltetése rengeteg költséggel jár, így minden nagyobb beruházást érdemes megfontolni. Viszont minden ilyen költség megtérülésével hosszú távon kell kalkulálni. Ha saját éttermi alkalmazásod van, elsőre magasabb összeget kell befektetned, mintha együttműködnél a nagyobb ételszállítókkal, azok viszont akár 30%-os díjat is felszámolhatnak rendelésenként, ami rengeteg. Saját alkalmazással és futárral ennél jóval kisebb költségekkel számolhatsz.

Hibák, tévedések csökkentése

Gyakran hallani, hogy az étterem későn kapta meg a rendelést a szállítótól, így sajnos a megrendelő asztalára sem ért oda időben az étel. De arra is akad példa, hogy a futár szállította ki túl későn az ebédet vagy vacsorát. Ha saját mobilalkalmazásod van, rögtön látod a megrendeléseket, így az ehhez hasonló hibák könnyen elkerülhetők.

Adminisztráció egyszerűsítése

Az app adminisztrációs felületén nyomon követheted a rendeléseket, a befizetéseket, ráadásul akár a saját rendszereiddel is összekötheted, ami sokat segíthet a készletek feltöltésében és rengeteg adminisztrációtól kímélheted meg magad vagy a munkatársakat.

Ingyenes hirdetési platform

A digitális marketing költséges, ugyanakkor ha jól csinálod, a leghatékonyabb módszer a felhasználók elérésére. Ha nagyon jól csinálod, akkor könnyen lehet költséghatékony is. A saját alkalmazásodon rengeteg lehetőség akad a kínálatod népszerűsítésére. Az appon belül nem csak a főoldalon vagy a termék oldalakon jelenítheted meg hirdetéseidet, hanem direkt üzeneteket is küldhetsz, vagy push értesítésekkel is promózhatod a legjobb csomagajánlatokat a felhasználóknak.

Közvetlen kommunikáció a vásárlókkal

Tekints úgy az appodra, mintha lenne egy saját csatornád a potenciális és meglévő vásárlóid felé. Elakadás esetén közvetlenül veled beszélhetnek, és szinte azonnal, illetve te is rögtön tudsz reagálni a bejövő üzenetekre, panaszokra, ajánlásokra.

Személyre szabott ajánlatokat küldhetsz nekik a korábbi rendeléseik alapján, promóciót és jutalmat kínálhatsz fel nagyobb rendelések esetén.

Márka erősítése

Beszéljünk a márkádról! A személyre szabott mobilappodat a saját márkád köré építheted, figyelve a szín- és betűtípus használatra, a megfelelő logó elhelyezésre, a képek minőségére vagy akár a kommunikációs stílusra. Lehetsz jópofa, humoros, trendi, hipszter, elmondhatod, hogy figyelsz a fenntarthatóságra vagy az összetevők igényes kiválasztására. Az appodon senki nem akadályoz meg abban, hogy beszélj a márkádról, és mivel manapság egyre többen figyelnek a tudatos vásárlásra, fontos, hogy elmond, miért érdemes a te éttermedet választani. 

Amennyiben már fontolgatod, hogy érdemes-e saját appal elindulni, vagy kérdések merültek fel benned a fentiekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Kérj ajánlatot még ma!