Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy miért lehet hasznos, hogyha egy applikáció minden operációs rendszerre elkészül. Ám ez nem jelenti azt, hogy kőbe lenne vésve a hibrid app gondolata. Egy saját mobilos alkalmazás akkor is számtalan lehetőséget tartogat, hogyha csak egy rendszerre készül el. Vegyük egy kicsit górcső alá az Android fejlesztést!

Európában a felhasználók zöme androidos készüléket használ, legyen szó telefonról vagy táblagépről. Ennek köszönhetően egy erre készült szoftverrel is jelentős tömeget érhet el applikációjával, ha okosan használja ki annak adottságai a marketing kialakítása során.

Lássuk elsőként, mit is tud az Android fejlesztés

Az androidos készülékek nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek a felhasználók körében. Mivel az áruk kíméli a vevők pénztárcáját, így akár a kisebb pénzű emberek is megvásárolhatják könnyedén ls kiélvezhetik annak minden előnyét. A felületük is felhasználóbarát, azok is könnyedén megtanulhatják használni, akiknek kihívást jelentenek a technikai vívmányok.

A kedvező ár ráadásul nem csak a készülékekről mondható el, hanem a fejlesztésekről is. Habár a pontos árat meghatározza a megrendelés típusa is, általánosságban elmondható, hogy ezek a költségek az átlagosnál alacsonyabbak.

Ez utóbbi azért is fontos, mert ennek köszönhetően olyan vállalkozások számára is elérhetővé válik a saját applikáció lehetősége, akiknek nincs megfelelő tőkéje a kétplatformos fejlesztésre. A felhasználók magas számának köszönhetően az androidos alkalmazás olyan ebfektetés, ami viszonylag könnyedén megtérül a megfelelő stratégia mellett.

Mielőtt azonban elhatározná magát, érdemes felmérnie a célközönség szokásait a készülékválasztást illetően. Az, hogy az Ön jövendőbeli felhasználói köre milyen telefont vagy táblagépet használ döntően befolyásolja azt is, hogy az alkalmazás mekkora sikert arat majd közöttük.

Hatékony marketing könnyedén

Az androidos appok, mint minden alkalmazás, akkor képesek igazán hatékony eszközökké válni, ha szorosan beépítjük őket a marketingbe. Fontos, hogy egy olyan szoftver készüljön el, ami képes értéket adni a vállalkozáshoz, valamint megfelel a kijelölt célcsoport igényeinek és érdeklődési körének.

Ezeket az alkalmazásokat ráadásul pofonegyszerű elérhetővé tenni a lehető legnagyobb tömegek számára. A Store-ba való feltöltésnek ugyanis jóval alacsonyabbak a követelményei, mint iOS esetén, valamint az applikációkat enélkül is könnyedén telepítheti bármilyen készülékre. Ehhez mindössze egy .apk fájlra van szükség, amivel már fel is kerülhet az alkalmazás a telefonra.

Ahhoz, hogy a Google Playen felkelthesse a felhasználók figyelmét, szükséges a megfelelő keresőoptimalizálás kialakítása és a figyelemfelkeltő letöltő oldal. A címben és az applikáció leírásában ügyeljen arra, hogy szerepeljenek a megfelelő kulcsszavak és tegye egyértelművé az applikáció funkcióját is.

Az alkalmazás sikerében meghatározó az is, hogy az megjelenjen a cég social media platformjain és jó ötlet lehet az is, ha a letöltést a weboldalán is lehetővé teszi. Ezzel közvetlenebbé válik a kommunikáció a felhasználókkal szemben, ami vonzóbbá teszi a vállalkozást.

Az android alkalmazások igazán hálásak, ha applikáció marketingről van szó. A használatuk egyszerű, az áruk pedig kedvező, így könnyedén beleépíthetőek a stratégiába. Ha ezeket megfelelően alakítja ki és egy gondosan tervezett applikációval is előrukkol, akkor nem csak ügyfeleinek számát gyarapíthatja, de meglévő partnereivel, vásárlóival is könnyebbé válhat majd az üzlet.

Szeretne Ön is saját mobil applikációt, amellyel még hatékonyabbá teheti vállalkozását? Tekintse meg csomagajánlatainkat vagy érdeklődjön elérhetőségeink egyikén! Körültekintő és profi munkával segítünk még jobbá tenni vállalkozását.