Akárcsak minden nagyobb befektetés esetében, az applikáció fejlesztés előtt is szükséges átgondolni annak megtérülését. Ugyanis autót is úgy vásárolunk, hogy előtte feltérképezzük a saját és családunk igényeit, átgondoljuk, milyen élethelyzetekbe fogjuk használni, milyen hosszú távokra, hány személlyel stb. Ha új irodahelyiséget keresünk, szintén figyelembe kell vennünk az igényeket, illetve látnunk kell a jövőbeli terveket, mert előfordulhat egy létszámbővülés, amivel számolni kell.

Ugyanígy, ha appot szeretnél fejleszteni, előtte szükséges egy üzleti tervet készíteni. Amennyiben bevételt vársz az alkalmazástól, látni kell a pontos költségeket, és ki kell kalkulálni, hogy pontosan mikor fog megtérülni. Az ütemterv mellett koncepciótervekre, dokumentációra és dizájntervekre is szükség van.

Az app fejlesztés előtt tehát a fenti tervezéseket mindenképpen ajánlatos elvégezni, akár házon belül, akár egy erre kompetens céggel. Kormos Milán, az AppSolution Kft. tulajdonosa a Trend FM Monitor Délután című műsorában az applikáció tervezéshez szükséges üzleti tervről beszél részletesen Érczfalvi Andrással.

Kattints, és hallgasd meg a teljes interjút a Trend FM weboldalán!