A kriptodevizák gyökerestül felforgatták a befektetési piacokat, és az utóbbi években nem csak a digitális eszközök, de a kereskedési appok is egyre népszerűbbek lettek. Az appok minden okostelefon tulajdonos számára elérhetővé teszik a kereskedést, és megkönnyítik a kriptovaluták vásárlását és eladását.

Sőt mi több, ma már rengeteg olyan app létezik, ami lehetővé teszi a kriptovalutákban történő vásárlást, ráadásul még kedvezményeket is kínál, ha ezen keresztül vásárolsz a boltban. Mivel manapság egyre több kereskedő app jelenik meg, és a digitális csalások száma is egyre csak növekszik, ezért cikkünkben betekintést nyújtunk a kereskedő alkalmazások működésébe.

Mi a kripto appok célja?

Az alkalmazásokon keresztül real-time nyomon követheted a különböző kriptodevizákkal kapcsolatos híreket, megismerheted a kibocsátó céget, elemezheted a piaci trendeket, és kereskedéseket bonyolíthatsz le.

A tőzsdei kriptovaluta-alkalmazások lehetővé teszik, hogy bankkártyát vagy hitelkártyát kössenek a kereskedési platformhoz, így néhány alkalmazás lehetővé teszi az emberek számára, hogy digitális pénznemekkel közvetlenül vásároljanak.

A kriptodevizák pénzügyi hátteréről rengeteget lehetne mesélni, hisze ez egy igen komplex piac, viszont mi most abban szeretnénk segíteni, hogy amennyiben téged is érdekel ez a kereskedési forma, milyen szempontok szerint válassz alkalmazást.

Design és felhasználói élmény

Annak ellenére, hogy a kripto szektor még mindig a fejlesztés korai szakaszában van, rengeteg felület közül választhatunk. Azok az appok, amelyek az egyszerű és letisztult UX trendeket követik, egyértelműen előnyt élveznek. Az átlátható design átláthatóvá teszi a kereskedést, és kevesebb hibára ad lehetőséget. Ugyanakkor az alkalmazásoknak 24 órás ügyfélszolgálattal is rendelkezniük kell, ugyanis számos olyan probléma lehet, ami sürgős megoldást igényel. Szerencsére a chatbotok világában az emberi erőforrást csökkentheted, hiszen egy jól lefejlesztett robot rengeteg gyakran ismétlődő kérdésben tud segíteni a felhasználóknak.

Mennyire biztonságos?

Ma már sokkal egyszerűbb kriptovalutát piacra dobni, mint évekkel korábban, és alkalmazást sem annyira bonyolult fejleszteni, ha nem vesszük figyelembe a biztonsági követelményeket. És ez mindennek a kulcsa! Az alkalmazás kiválasztása fokozott odafigyelést igényel, hiszen amennyiben még a bankkártya adatainkat is megadjuk, óriási kockázatot jelenthet, amennyiben gyanús alkalmazásról van szó. A kereskedést követően már szinte lehetetlen visszaigényelni az elveszített pénzt, így jobb megelőzni az ilyen helyzeteket. Az end-to-end titkosítás segít megvédeni a felhasználók adatait, így a hackerek sem férhetnek hozzá (Tolvaj előtt nincsen zár – tartja a közmondás, de azért érdemes mindent megtenni a biztonság érdekében.)

A jelszóval védett app és a kétfaktoros hitelesítés tovább fokozza a biztonságot, így kevesebb eséllyel juthat illetéktelenek kezébe a saját felületed.

Google Play Store & App Store 

Mielőtt letöltenéd az alkalmazást (még ha a kereskedő platformján keresztül jutsz is el oda), érdemes csekkolni a nagyobb alkalmazásboltok kínálatában. Ugyanis itt nem csak pontozást és véleményeket olvashatunk róla, de láthatjuk azt is, hogy eddig hányan töltötték le, ráadásul az adatvédelmi irányelveket és a különböző engedélyeket is megismerhetjük. Ma már minden alkalmazás letöltése előtt le lehet ellenőrizni, hogy konkrétan milyen adatokhoz fér hozzá a telefonon az app.

Reméljük, hogy a fenti alapok segítséget nyújtanak abban, hogy nagyobb biztonsággal válaszd ki  megfelelő kereskedési platformot. Következő cikkünkben néhány ismertebb kriptodeviza kereskedő alkalmazást mutatunk be.

Forrás: bestbitcoinexchange.io