Hazánkban számos gyönyörű látnivaló és régió létezik, ami sokak számára még felfedezetlen, legyen szó külföldi vagy belföldi turistákról. Ilyen például a Tisza-tó és környéke, a Mátra sokszínű környezete, Szigetköz vízi labirintusai vagy a Balaton-felvidék csodálatos világa. A turizmus fellendítésében azonban óriási szerepet játszik a digitalizáció és a közönség online platformon történő megszólítása, elérése, valamint aktivizálása.

Rengeteg alkalmazás nyújt segítséget abban, hogy online szállást foglaljunk (pl. Booking, Szállás.hu, Airbnb) vagy akár abban, hogy programokat szervezzünk (Pl. Tripadvisor). Ezek azonban nagyobb elmélyülést és viszonylag sok erőfeszítést igényelnek a felhasználók részéről, hiszen minden infót különböző weboldalakról és appokról kell összegyűjteni, és egy teljes régió átfogó felfedezése szinte képtelenség laikusként.

Hogyan robbanthatod be a turizmust a régiódban saját mobilalkalmazás segítségével? Cikkünkben a turisztikai appok megvalósítására mutatunk néhány ötletet.

Mutasd be az appon keresztül!

Egy saját mobilapp lehetőséget teremt arra, hogy a régió összes látnivalóit elhelyezd a térképen. A nyitóoldalon röviden elmesélheted, hogy miért és kik számára kihagyhatatlan a régió, megjelölheted a legfontosabb látnivalókat, amelyeket szinte kötelező megnézni, illetve azokat a “titkos vagy nem annyira mainstream” helyszíneket is, amire a kalandosabb kedvű túrázók biztosan felkapják a fejüket. Fontos, hogy minden általad meghatározott célcsoport igényeire már az első néhány másodpercben reagálj.

Segíts a szállásfoglalásnál!

Az app többre képes a puszta tájékoztatásnál. A szállásadókkal együttműködve feltöltheted az összes szálláslehetőséget, legyen szó prémium hotelekről, apartmanokról, vendégházakról vagy kempingekről. A vendégek értékelhetik a szállást, ami a többi felhasználó számára hasznos lehet a foglalásnál.

Természeti örökségek, kulturális látnivalók

Igényektől függően többféle nézetben is megtekinthetők a kulturális látnivalók és természeti kincsek. Térképen és lista nézetben is különböző kategóriákra szűrhetünk, így egyetlen átlátható és könnyen kezelhető platformon lehet válogatni a lehetőségek közül. A látnivalókról pedig egyetlen koppintással további információkat tudhatunk meg.

Túratervező

Sok esetben nem a látnivalók kiválasztása okozza a legnagyobb fejtörést a kirándulni vágyóknak. Nagyobb probléma lehet a napi kalandozások keretbe foglalása. A túratervező a kiválasztott célpontok alapján ajánlást tesz. Viszont nem szükséges kijelölni a látnivalókat, ugyanis tematikus túraútvonalakat is fel lehet tölteni a rendszerbe típus és nehézségi fokozat alapján.

Programok és rendezvények

A látogatók nem az utazásuk végén szembesülnek azzal, hogy miről maradtak le, ugyanis a régió programlehetőségeiről több helyen is tájékoztathatod őket. Egyrészt a térképen, másrészt külön menüpontban, de ha ez nem lenne elegendő, akkor push értesítésként is jelezheted nekik a vissza nem térő lehetőséget.

Hol van a legjobb étterem?

Nincs szükség Google keresésekre a kulináris élvezetekhez. Az applikáció külön menüpontban felkínálja a környékbeli éttermeket és kávézókat. Ráadásul arra is rá lehet szűrni, ha valaki éppen vegetáriánus, vegán, laktóz- vagy gluténmentes ételt szeretne fogyasztani. Sajnos ebben van még mit fejlődni, ezért ezzel a megoldással sokak kedvére lehet tenni.

Nincs app extrák nélkül

Fontos kiemelni, hogy mivel az appon belül nem csak különálló menüpontokról van szó, hanem egy komplex felületről, a térképek is össze vannak hangolva. Tehát akár egyetlen térképen meg lehet nézni, hogy az adott látnivaló közelében milyen program zajlik éppen, hol akad még szabad szoba és merre lehet egy hosszú nap után egy jót falatozni.

A célba vett szállás vagy látnivalók alapján az alkalmazás személyre szabott ajánlásokat küld a felhasználóknak arra vonatkozóan, hogy hol van a legközelebbi étterem, ha a múzeumlátogatások közben megéheznek, milyen túraútvonalakat érdemes mindenképpen felfedezni, és még sorolhatnánk.

Ahogy a fenti példák mutatják, a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az alkalmazásba olyan extrákat is bele lehet fejleszteni, mint például a hűségprogram, kedvezmények és egymással összekapcsolt szolgáltatások.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, keress minket bizalommal, és segítünk megálmodni a turisztika régiód számára a tökéletes mobilalkalmazást!

Kérj ajánlatot még ma!