Sok embernek nem okoz gondot ajánlatot kérni egy adott termék elkészítésére vagy szolgáltatás kivitelezésére, tapasztalataink szerint azonban egy-két fontos dolog mindig kimarad a levélből. Az alábbiakban szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy mire figyeljünk az ajánlatkérés során.

Tegyük fel, hogy egy reggel úgy ébredünk, hogy világmegváltó alkalmazás ötlet pattant ki a fejünkből, de mivel nem tudjuk elkészíteni, ezért mobil alkalmazás fejlesztéssel foglalkozó szakembert, vagy csapatot keresünk meg, azzal a kéréssel, hogy az ötletünket „öntsék” formába. Foglaljuk össze, hogy mik azok az elemek, amelyek nélkülözhetetlenek az ajánlatkérésünkben!

Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy ötletet, amelyen keresztül jobban prezentálható az ajánlatkérés elkészítése. A példa legyen egy virágboltokat tömörítő cég mobilalkalmazása egy városon/kerületen belül.

 

  1. Mi a célja az alkalmazásnak, amit kitaláltunk?

Pénzt akarok vele keresni!” Az elgondolás nem rossz, sőt, végső soron majdnem mindegyik mobil alkalmazásnak ez a fő célja, de ne ez legyen az elsődleges motiváció! Igyekezzünk a lehető legrészletesebben leírni, hogy mi a központi célja az appnak, mire tudják használni az appot letöltő felhasználók.

A példánknál maradva, virágboltokat megjelenítő applikáció célja, hogy a felhasználó mobiljának lokációja (helymeghatározás) alapján az app listázza a nyitva tartó virágboltokat, így a felhasználó a hozzá legközelebb eső boltba be tud menni virágot vásárolni.

 

  1. Milyen funkciókat tartalmazzon az applikáció?

Próbáljunk minél részletesebb leírást adni arról, hogy mit kell tudnia az applikációnak. Például tudjon térképet megjeleníteni, a telefonszámra bökéssel egyből telefonálni, lehessen a letöltő felhasználókat értesíteni bármi újdonságról. Lehessen regisztrálni a felhasználóknak, majd bejelentkezni (saját fiók létrehozása, pl. e-mail+jelszó párossal.) Gondoljuk át, hogy szükséges-e adminisztrációs felület, vagyis később szükséges-e „gondozni” az applikációt (a tartalmat).

A példánál maradva, a virágboltos applikáció képes legyen a térképes nézetből a nyitva lévő virágboltokhoz navigálni; lehessen virágot küldeni egy személynek (ahol van ilyen opció) telefonos megrendelés alapján, vagy írásbeli megrendeléskor (közvetlen üzenet a virágboltnak). Ezen kívül kapjon a felhasználó értesítést bármelyik virágboltban lévő akcióról, a fontosabb ünnepek közeledtéről (pl. Anyák napja, ballagás), illetve minden nap az aznapi névnapokról. Ebben az esetben értesítések kiküldéséhez szükséges adminisztrációs felület.

 

  1. Néhány gondolat, ötlet az applikáció megjelenésről.

Írjuk le, hogy hogyan képzeltük el az applikációt: milyen legyen a háttér, a gombok, betűtípus, logó stb, vagy nevezzünk meg egy olyan applikációt, ami leginkább passzol az elképzelésünkhöz.

Virágboltos applikációnál mindenképpen a virágmotívumokon van a hangsúly, sötét betűszínhez jól mutat a világos/virágos háttér.

 

  1. Végül minden egyéb olyan információ közöljünk, amely közvetve van hatással a fejlesztésre.

A kivitelező munkáját segítjük azzal, ha leírjuk, hogy az applikáció elkészítésre mennyi időt szeretnénk szánni, mert például az applikáció egy nagy marketing kampány része. Ide kapcsolódik még az összeg is, ajánlatkérésünkben nyugodtan be lehet határolni azt a keretet, amelyet a fejlesztésre szánunk.

 

Kérjen tőlünk díjmentesen applikáció fejlesztésre árajánlatot: Kapcsolat