Újévi fogadalmaktól függetlenül, az emberek egy jelentős része mindig megfogadja magának, hogy ezentúl jobban fogja menedzselni az idejét. Ez talán az év végi hajrá és ünnepi őrület után nem is annyira meglepő. A hatékony rendszerezéshez ma már számos appot találhatunk, már csak meg kell találni a megfelelő naptár és jegyzetfüzet kombót. Ha te is valami hasonlót keresel, akkor ez a cikk neked szól.

Todolist

A Todolist feladatkezelő és szervező alkalmazás egyben, ami segít abban, hogy mindig tisztában légy a teendőiddel. Többféle nézetben lehet használni, akárcsak más hasonló appot. 

A naptárhoz ismétlődő teendőket is hozzá lehet adni, így nem kell egyesével beállítani a határidőket. A színek segítenek a priorizálásban, a feladatok kipipálása pedig látványossá teszi a haladást.

Ingyenes és fizetős verzió is elérhető, és akár csapatokat is ki lehet alakítani a feladatok megosztásához és delegálásához.

Forrás: Google Play

Google Calendar

Az egyszerű, de nagyszerű megoldás. Az Android-felhasználók nagy részének teljesen evidens, hogy a Google Calendart használják, hiszen a legtöbb telefonra alapból le van töltve. De operációs rendszertől függetlenül, mások körében is igen népszerű. 

A Google Calendarban egyszerűen, átláthatóan kezelheted a napi teendőidet. Színekkel jelölheted a munkahelyi- és magánjellegű feladataidat, és az értesítéseknek köszönhetően semmiről sem maradsz le. 

További előnye, hogy számos egyéb alkalmazással kompatibilis. Összekapcsolható a Google egyéb szolgáltatásaival, például a Maps, Keep, Drive vagy a Meet alkalmazásokkal, valamint egyéb naptárakba is lehet integrálható (pl. Outlook). 

AppSolution - Google Calendar
Forrás: Google Play

Apple Calendar

Az Apple Naptár előre telepítve van minden macOS és iOS eszközön. Segít időpontokat tervezni, feladatokat szervezni és eseményeket kezelni. Különböző nézetekkel rendelkezik, amelyek segítik az időbeosztás és feladatok átlátását.

Az események létrehozása itt is pofonegyszerű, akárcsak a cím, helyszín és megjegyzések hozzáadása, valamint ismétlődő események és emlékeztetők beállítása. Az iCloud integráció révén a naptár szinkronizálható minden Apple eszközön, és támogat más szolgáltatásokat is, mint például a Google Naptár és a Microsoft Exchange, így egy helyen több naptárat is kezelhetsz.

AppSolution
Forrás: App Store

Any.do

Az Any.do elsősorban nem egy naptár, hanem inkább egy feladatkezelő és teendőlista. Annak ellenére, hogy főként erre összpontosít, tartalmaz néhány naptárfunkciót, amelyek segítséget nyújthatnak az időbeosztás és feladatok kezelésében.

Az alkalmazás napirend nézettel rendelkezik, amely összefogja az eseményeket és feladatokat, így átfogó képet kaphatsz a napi időbeosztásodról. A feladatokhoz határidőket rendelhetsz, és ezek automatikusan megjelennek a naptár nézetben, lehetővé téve a feladatok és események egyidejű megtekintését.

Az alkalmazás intelligens javaslatokkal segít az események és feladatok létrehozásában, így gyorsabban és hatékonyabban szervezheted meg az időbeosztásod. Az Any.do árazása magánszemélyeknek ingyenes, az üzleti csomagok ára 3-5 dollár között van.

AppSolution
Forrás: Google Play

DigiCal

A DigiCal Android, iOS és asztali rendszereken is elérhető. Felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi több naptár megtekintését, testreszabását, ütemezését, valamint emlékeztet a fontos eseményre és megbeszélésekre.

Különböző fiókokkal szinkronizálható, beleértve a Google Naptárat, az Outlook-ot és az Exchange-et. Lehetővé teszi az események, feladatok és emlékeztetők importálását több naptárból, és hozzáférést biztosít mindenhez.

A feladatok és események egy összefüggő nézetben kombinálhatók. Emellett integrált funkciókat kínál, mint például a helyszín alapú emlékeztetők, beépített időjárásjelentés és okos javaslatok.

AppSolution
Forrás: Google Play

Forrás: Google Play

 

Ha szeretnéd kihasználni az év eleji lendületet, akkor érdemes kipróbálni a fenti appok egyikének rendszeres, napi szintű használatát. De akár többet is mérlegelhetsz annak függvényében, hogy milyen eszközökön használnád, kivel osztanád meg, mivel szeretnéd szinkronizálni. Reméljük, hogy a fenti cikkünk segít a választásban.

 

Forrás: niftypm.com