Arról már több cikkben is beszámoltunk, hogy hogyan lehet maximálisan kihasználni a saját applikációban rejlő lehetőségeket. Ám egy applikáció fejlesztése meglehetősen összetett dolog és magas költségekkel is járhat. Csábítóak lehetnek azok az ajánlatok, amelyek készen kínálják a megoldást, ám az már nem olyan biztos, hogy ez a megoldás ugyanolyan mértékben hatékony. Ahhoz, hogy a kérdés jobban átláthatóvá váljon, ideje górcső alá venni az alternatívákat.

A készen kapott applikációk kétségtelenül olcsóbb megoldást jelentenek, ha saját alkalmazásra vágyik. Ám ezeknek cserébe megvannak a maga határaik, amelyeket nem, vagy csak nagyon nehezen lehet átlépni. Éppen ezért érdemes alaposan mérlegelni a döntéshozatalt megelőzően.

Egyediség kontra egyszerűség

Saját applikációt fejleszteni valóban időigényes és költséges, nem beszélve az energiáról, amit minden résztvevőnek, köztük a megrendelőnek is rá kell áldozni. Ahhoz, hogy hatékonyan működjön a vállalkozásban a mobilos app, szükséges, hogy minden részletet alaposan megtervezzünk, így valóban azt az igényt fogja kiszolgálni, amire szükség van.

Ennek köszönhetően azonban nem csak a megrendelő, de a felhasználók igényei is könnyebben kielégíthetőek. Minden célpiac más szükségletekkel rendelkezik, így fontos, hogy számukra is átlátható és funkcionális legyen az eszköz, amit a kezükbe adunk. A felhasználói élmény pedig kulcsfontosságú, ha hatékonyságra törekszünk.

Ezzel szemben léteznek egyszerű szoftverek, amelyekkel applikációt lehet készíteni, valamint olyan alkalmazásokat is találhatsz, amelyek sablonra készülnek. Ezekkel sok pénzt spórolhatsz, ám jelentősen leszűkíti a benne rejlő lehetőségeket.

A dobozos termékek természetesen nem szenvednek hiányt változatos funkciókban. Ezeknek a szemrevételezésekor viszont célszerű szem előtt tartani azt is, hogy vajon ezeket ki fogjuk-e használni. Olyan lehetőségekért kár volna fizetni, amelyekre aztán nem is lesz szükség, így ezt is számításba kell venni a választáskor.

Bizonyos vállalkozások esetén az is hátulütő lehet, hogy a kész produktum jóval kevésbé testre szabható, mint az egyedi fejlesztés. Ez nem minden esetben okoz problémát, de mindenképpen érdemes átgondolni, hogy ez megfelelő-e az ön igényeinek. Ha nincsenek speciális elvárások és egyszerű megoldást keres, akkor nem elvetendő ötlet ez sem.

Miért fontos a specifikáció?

Akárcsak a célközönség, a vállalkozások sem egyformák. Minden cég egyedisége másban rejlik és ez az egyediség jó, ha az alkalmazás felületén is visszaköszön. Ide tartozik egy jó szlogen, de a speciális szolgáltatások és különleges ajánlatok is, melyeket fontos, hogy elérhetővé tegyen majd az applikáció felületén.

A specifikáció kialakításával ráadásul megmutathatja leendő és meglévő ügyfeleinek és vásárlóinkat, hogy valóban profin és körültekintően végzi a munkáját. Az aprólékos munka megkönnyíti a cégbe vetett bizalom kialakítását vagy épp annak erősítését.

Ez azért is jó befektetés, mert ilyen formán a vevők könnyebben elérhetik és megvásárolhatják az ön termékeit és szolgáltatásait mindössze néhány kattintással. Ilyen módon nagyobb bevételre tehet szert és az ügyfelek száma is növekedésnek tud indulni, hiszen a mai felgyorsult világban mindenki a leggyorsabb megoldásokat keresi.

Mielőtt tehát döntést hozna arra vonatkozólag, hogy milyen alkalmazást választ és hol, érdemes átgondolni, hogy mi az, amire valójában szüksége lesz a jövendőbeli felületen. Ha ezzel tisztában van, akkor már könnyűszerrel megtalálhatja azt a megoldást, ami valóban testhezálló és praktikus is.

Szeretne ön is egyedi alkalmazást? Tekintse meg csomagajánlatainkat, vagy kérjen tőlünk árajánlatot. Profi kivitelezés mellett szakmai tanácsadással és teljes körű szolgáltatással várjuk mindazokat, akik szeretnék a következő szintre léptetni vállalkozásukat.