Napjainkban egyre szélesebb körben terjednek a fitnesz alkalmazások. Ennek ellenére egy igazán profi edzőt nehéz lenne applikációval pótolni, hiszen már az első alkalommal felméri a vendégei mozgását, állóképességét, készségeit, rákérdez a sérülésekre, sport múltra és arra, hogy ki hogyan étkezik. Edzőként számtalan információt kell fejben tartani, ráadásul az időpontokat is folyamatosan egyeztetni és rögzíteni kell.

Mondanunk sem kell, hogy tavasszal még több problémával szembesülhettek a személyi-, csoportos edzők, jógaoktatók és coach-ok. A bezárt termek miatt sokan Messengeren, Zoom-on, Teams-en vagy Skype-on tartottak edzéseket, ami idegen volt a tanítványok és az edzők számára is. Mi lehet a megoldás az ilyen helyzetekre, és tanulva ebből, hogyan bővíthetjük a szolgáltatási palettánkat trénerként? Hogyan támogathatja az edzői munkát egy alkalmazás?

A kezdetek: személyes profil

Legyen szó bármilyen személyi- vagy csoportos edzésről, szinte kivétel nélkül egy állapotfelméréssel kezdődnek. Ilyenkor edzőként megkérdezzük az új vendéget a korábbi sérüléseiről, azok esetleges szövődményeiről, útóhatásairól, hiszen ezekhez kell igazítani az edzéstervet. A táplálkozás miatt sarkalatos kérdés az ételintolerancia, különleges diéta, vegán életmód és még sorolhatnánk.

A kimondottan edzők számára fejlesztett alkalmazáson a fentiek mind rögzíthetők. Ezen kívül személyes célokat is ki lehet tűzni, rögzíthetjük az újdonsült vendég súlyát, magasságát, izomtömegét, étrendjét. Ezeket természetesen az adott személy is eléri, aki regisztrált az alkalmazáson keresztül.

Első mérföldkő: Honnan indultunk?

Nagyon motiválóan hat, hogy hétről hétre, hónapról hónapra jobban mennek a feladatok, és javul a sportteljesítmény. Természetesen ezeket bárhol lehet vezetni, de egy alkalmazáson keresztül a teljes összképet láthatjuk. Egy személyi edzőnek óriási segítség, hogy bármikor visszakeresheti, hogy a vendége milyen súlyokkal dolgozott a legutóbbi foglalkozáson, így annak függvényében terhelheti a későbbiek folyamán. Frissíthető a testsúly, BMI (testtömeg-index), valamint az étrend is, amennyiben ez változott.

Órarend – Mikor is találkozunk legközelebb?

Egy online, a vendégek számára is hozzáférhető rendszerben bármikor van lehetőség az időpont foglalásra. Vége a chaten vagy telefonon érkezett bejelentkezéseknek, és sokkal rendszerezettebben láthatjuk a naptárunkat.

Home training pofonegyszerűen

A közelmúltban rengetegen edzettek otthonról online, személyi edző segítségével. A különféle videóhívásra alkalmas platformok ekkor kerültek igazán középpontba: Zoom, Teams, Skype, Messenger, Viber.

Egy személyre szabott alkalmazáson keresztül bármikor tarthatsz online edzést, és ehhez nem kell platformot váltanod. Ráadásul asztali változata is van, így nagyban láthatod, hogy a vendéged valóban helyesen végzi-e a feladatokat. Ez nem csak a krízishelyzetben jöhet jól, hanem egy hosszabb utazás, ideiglenes költözés esetén is, amikor nincs más megoldás, és meg szeretnéd tartani a vendégkörödet.

Extrák

Bármikor rögzíthetsz edzésterveket, amelyek később visszakereshetők, de tölhetsz fel újakat is felár ellenében. Ugyanígy étrendet is készíthetsz, melyeket letöltés elleni védelemmel láthatsz el, így nem szivároghat ki az értékes tudásanyag, amin dolgoztál.

“Nemsokára lejár a bérleted!”

A push notification funkció értesíti a vendégeidet, ha éppen lejár a bérletük, amit az applikáción keresztül bármikor meghosszabbíthatnak. Akár az is beállítható, hogy a rendszer automatikusan meghosszabbítsa a bérletet, és terhelje az előfizetés összegét. Ez egyénileg módosítható.

Kedvezmények meghirdetése

A karácsonyi-, húsvéti-, Black Friday vagy újévi kedvezmények a push notification segítségével, egyetlen gombnyomással célba érhetnek. Bármikor meghirdetheted az akciós árakat a vendégkörödben, esetleg kedvezményt ajánlhatsz fel azoknak, akik új vendégeket hívnak, de a lehetőségek tárháza végtelen.

Hogyan kezdd el használni edzőként?

Az alkalmazáshoz többféle jogosultság tartozik, így edzőként, admin nézetben több tartalmat is lehet szerkeszteni, és a teljes felület személyre szabható. Az applikációt és a hozzá kapcsolódó weboldal tartalmát egy közös adminisztrációs felületen egységesen lehet módosítani.

A vendégek egy egyszerű regisztrációval elérik a felületet, közösen rögzíthetitek az eredményeket, mérföldköveket, edzésterveket, így a fejlődés folyamatosan követhető.

Plusz funkciókra lenne szükséged? Egyedi design-t szeretnél? Érdekel, hogy még milyen lehetőségek vannak az appon belül? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és elkészítjük neked a személyre szabott mobil alkalmazásodat!