Az ismerkedés napjainkban szinte elképzelhetetlen lenne randi alkalmazások nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a milliós nagyságrendű felhasználói kör és előfizető. A Tinder, Badoo, Bumble és a több, mint 8 ezer másik randi platform verseng egymással a népszerűségért és az ezzel járó bevételért.

Mivel mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen számok rejlenek a randi appok mögött, hoztunk néhány érdekes statisztikát és érdekességet.

Egy átlagos felhasználó 243 dollárt fizet évente randi appokon

Aki gyanútlanul belevág az online társkeresésbe, hamar rájön arra, hogy tulajdonképpen egyetlen app sincs ingyen – már ha a sikereket szeretnénk elérni.

A Tinder 2022-ben 1,79 milliárd dollár árbevételt termelt

Napjainkban a Tinder Plus ára 7,99 dollár, a Tinder Gold ára 24,99, a Tinder Platinum ára pedig 29,99 dollár havonta. És az elég sok mindent elárul, hogy féléves és éves csomagokra is elő lehet fizetni. (Nem feltétlenül az a cél, hogy párt találj.)

A Badoo Premium 25,99 dollárba kerül havonta, de akár élethosszig tartó előfizetést is lehet vásárolni. (Jó, ez már valószínűleg nem a komoly kapcsolatot keresőknek van kitalálva.) A Bumble Boost havi csomag díja 16,99 dollár, a Premium 39,99 dollár. És itt is van végtelenített csomag, a Premiumot bárki használhatja élete végéig akár 229,99 dollárért…

A statisztikák szerint 2022-ben 366 millióan használtak randi appokat 

Míg 2016-ban nagyjából 240,9 millió randi app felhasználót számláltak, 2022-ben ez a szám 366 millióra növekedett, ami egy óriási ugrás.

A felhasználók 98%-a állította, hogy őszinte a társkereső appokon, 60%-uk állította, hogy mindig igazat mond, 38%-uk pedig azt, hogy “gyakran”. A társkereső alkalmazások nemek szerinti statisztikái azonban mást mutatnak. A férfiak 38%-a és a nők 30%-a számolt be arról, hogy tapasztalt már olyat, hogy egyes felhasználók másnak adják ki magukat, és meghamisítják a profiljukat.

2028-ra az online társkereső platformok piacát több, mint 452 millió felhasználóra becsülik

Az előrejelzések szerint a felhasználói penetráció 5,7%-os lesz, szemben a 2024-es 5,1%-al. Az egy felhasználóra jutó árbevételt pedig 7,9 dollárra becsülik, ami nem meglepő, ha megnézzük a fenti díjakat.

Melyek a legnépszerűbb randi appok jelenleg Magyarországon?

Stat: 42matters.com (február 21.)
Stat: 42matters.com (február 21.)

A top ingyenes és legnagyobb árbevételt hozó alkalmazások csúcsán a Tinder áll. A rekorder appot a Badoo, Boo, yoomee és a Randivonal társkeresők követik. De rengeteg olyan app létezik, ami különböző rétegeket szólít meg, ilyen például a SALT nevű keresztény társkereső, illetve több, kimondottan LMBTQ célközönségnek fejlesztett app is létezik.

 

A randi appok univerzuma hatalmas, mondhatni végtelen. Ezért ha van egy olyan ötleted, ami szerinted hiánycikk lehet a piacon, most érdemes belevágni, ugyanis az érdeklődés folyamatosan növekszik, ahogy ez az előrejelzésekből is látszik. Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb randi alkalmazás, szinte lehetetlen válaszolni, ugyanis vannak, akik egy bizonyos appra esküsznek, sokan azonban számos alkalmazást használnak, abban bízva, hogy egy biztosan be fog válni.

 

Források:

https://42matters.com/top-charts-explorer/android/hungary/dating?date=21-02-2024 

https://www.nimbleappgenie.com/blogs/dating-app-statistics/

https://healthyframework.com/badoo-cost/

https://mashable.com/review/bumble-premium-review

https://www.androidauthority.com/tinder-plus-gold-platinum-3236244/

Kép forrása: Image by Freepik