Az IT szektor fejlődésének, valamint az ezzel járó munkaerőpiaci előnyöknek köszönhetően egyre többen képzelik el a tech szektorban a karrierjüket. Az applikáció fejlesztő szakemberek száma is folyamatosan növekszik, hiszen ez a terület óriási lehetőségekkel kecsegtet, így bátran nevezhetjük a jövő egyik legnépszerűbb szakmájának.

A cikk írásának napján 1196 magyar applikáció fejlesztő állásajánlatot tettek közzé a hu.Jooble.org oldalon. De miért választják oly sokan ezt a területet? Hogyan nyújthat biztonságot egy olyan szakma, amiről az ebben dolgozók szülei és nagyszülei többnyire azt sem tudják, hogy létezik egyáltalán?

Home office

Tavaly óta elég sokan kényszerültek arra, hogy az iroda helyett otthonról dolgozzanak. Az emberek többsége ezt vegyes érzésekkel fogadta, mert bár az otthon kényelme sokak számára lehet vonzó, akadnak olyanok is, akiknek a szakmájukból kifolyólag nem volt ennyire egyszerű dolguk.

A mobilalkalmazás fejlesztők számára azonban ez jóval egyszerűbb, hiszen szinte a világ bármely pontján dolgozhatnak, ahol van internet hozzáférés. De lépjünk egyet vissza, ugyanis nem csak a munkavégzés egyszerűsödik le, hanem maga az álláskeresés is. A távmunka teljesen új dimenziókat nyit meg, hiszen az munkakeresés területe nem korlátozódik a lakóhely országára. Az app fejlesztő dolgozhat egy külföldi informatikai cégnél, miközben Magyarországon él. De akár egy távoli szigetről is végezheti a munkáját egy magyarországi cégnél, ha éppen úgy dönt.

Biztonság és átlag feletti bérezés

Nem titok, hogy a munkaerőpiacon a legmagasabb kezdő fizetésre az IT szakemberek számíthatnak, és közülük is a mobilalkalmazás fejlesztők indulnak az egyik legjobb alkupozícióból. Ez már önmagában óriási biztonságot jelent azok számára, akik ezen a területen képzelik az a jövőjüket. De ha nem lenne elég, akkor csak elegendő megemlíteni, hogy folyamatosan jelennek meg a piacon újabb és újabb tech cégek, akik tehetséges szakembereket keresnek, és akár arra is hajlandóak, hogy a nulláról kiképezzék őket.

Magyar körkép

Képzettség szempontjából a magyar informatikai szakemberek nem rendelkeznek kevesebb tudással a külföldi kollégáinknál, viszont fontos megjegyezni, hogy amennyiben a fejlesztő külföldi cégnél dolgozik, a megfelelő szakmai háttér mellett az angol nyelvet is folyékonyan kell beszélnie. Ebben az esetben nem annyira a kód íráshoz és az algoritmusok helyes felépítéséhez van szükség, mint inkább az ügyféllel való szabad kommunikációra és kölcsönös megértésre.

Amennyiben te is ezen a területen képzeled el a karrieredet, számos lehetőség vár rád a Jooble platformján! Kattints, és fedezd fel az applikáció fejlesztő álláslehetőséget!

Aktuális applikáció fejlesztő álláslehetőség itt.