Előző cikkünkben egy kis betekintést nyújtottunk az olyan alkalmazások működésébe, amelyek segítségével kriptodevizákkal vásárolhatunk és adhatunk el. Mivel manapság egyre többen és egyre nagyobb mennyiségben kereskednek digitális eszközökkel, valamint ezzel párhuzamosan jelennek meg újabb kriptodevizák és alkalmazások, fontosnak tartjuk, hogy megnézzük, melyek a legelterjedtebb appok, és minek köszönhetik a népszerűségüket.

1. eToro – A sokoldalú platform

A 2007-ben indult eToro világszerte több mint 12 millió kereskedőnek biztosít felületet. Az alkalmazás iOS és Android eszközökön is elérhető. A kriptovaluták mellett egyéb befektetési eszközzel is kereskedhetsz, és akár CFD-ket is vásárolhatsz. Ez vonzó lehet azok számára, akik mondjuk valamilyen részvény árfolyamát szeretnék lekövetni, és nyerni szeretnének az árfolyam ingadozással.

Az eToro 16 különböző kriptovaluta adásvételét teszi lehetővé, többek között ide tartozik a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple, a Bitcoin Cash és az EOS.

Ha a pénzügyi oldalát nézzük, érdemes megemlíteni, hogy nincsenek betéti díjak, és az átváltási díj is csupán 0,5%, ami nagyon alacsony. A spreadek nem a legalacsonyabbak, de versenyképesnek számítanak, és pénz jóváírása is pofonegyszerű. De lássuk, mit tud az app!

Az eToro három oldalról is védve és szabályozva van, ugyanis rendelkezik FCA, ASIC and CySEC engedéllyel is. Ezen kívül:

  • A platform elkülönített bankszámlákon tartja az ügyfelek pénzét
  • Rendszeres ellenőrzések vannak
  • Minden kereskedő beazonosítása szigorú
  • Figyelmeztet a befektetési eszközök, például a kriptovaluták kereskedelmének kockázataira

További hasznos funkció az úgynevezett copy trading, ami azt jelenti, hogy ha találsz egy szimpatikus stratégiával rendelkező kereskedőt, akkor egyszerűen másolhatod őt.

2. Coinbase – A legjobb app a kezdők számára

Ezt az alkalmazást talán a legegyszerűbb használni, és még akkor sem jelent különösebb fejtörést, ha teljesen kezdő vagy, és nulla tapasztalattal rendelkezel. Már maga a regisztráció sem túl bonyolult, és felhasználóként az összes nagyobb kriptovaluta adásvételét bonyolíthatod a felületen.

A letéthez betéti kártyát használhatsz, aminek a díja 3,99%, ami elég magas.

Fontos még megjegyezni, hogy minden kereskedés USD-ben történik, és a standard adásvételi díj 1,5%. Tehát amennyiben 1000 dollár értékben vásárolsz bitcoint, az 15 dollár jutalék mínuszt jelent. A viszonylag magas díjak miatt a platform népszerűsége tényleg szinte kizárólag abban rejlik, hogy könnyű elkezdeni és megtanulni vele a kereskedést.

A Coinbase az Egyesült Államok szabályozása alatt áll, így meg kell felelnie az amerikai előírásoknak, továbbá hamarosan SEC bróker engedélyt is kaphat.

3. Binance – Ha kriptopénz párokkal kereskednél

A Binance globálisan a legnagyobb kereskedési volumenért felelős, és naponta akár 9 milliárd dollárnyi adásvétel történik a felületein (a CoinMarketCap szerint). Hasonlóképpen az eToro-hoz, az ő alkalmazása is minden felületen elérhető, és ugyanazt a fiókot a mobilodon vagy a laptopodon is használhatod.

A legkiemelkedőbb jellemzője, hogy számos kriptovaluta párral kereskedhetsz, ami májusban több mint 600-at jelentett. Ugyan CFD kereskedést nem kínál, ha kripto világa érdekel, akkor itt szinte mindent megtalálsz.

A Binance ezen kívül lehetőséget kínál tőkeáttételre, ami akár 1: 125 arányú is lehet. Ezt azt jelenti, hogy egy 200 dolláros számlaegyenleg maximum 25 000 dolláros kereskedési értéket jelenthet. Ez a funkció főként a tapasztalt kereskedők számára lehet érdekes.

A díjak versenyképesnek számítanak. A legmagasabb jutalék 0,1%, viszont ezt a vételnél és az eladásnál is felszámolják, ezzel érdemes kalkulálni. Amennyiben bankkártyán keresztül hagyományos valutát helyezel el a Binance fiókodban, a tranzakció 3,5%-nál kezdődik, de legalább 10 USD. Viszont amennyiben kriptovalutával intézed a befizetést, akkor nem számol fel díjakat.

A Binance működését egyetlen kormányzati szerv sem szabályozza. Ez azt jelenti, hogy soha nem lehetsz 100% -osan biztos abban, hogy mekkora biztonságban van a pénzed. Ennek ellenére naponta dollármilliárdok folynak keresztül rajta.

A kétfaktoros hitelesítésre és az adatvédelemre természetesen ők is figyelnek, és nagyon is komolyan veszik. Illetve az utolsó mentőmellény a Binance’s Secure Asset Fund for Users nevű megoldás lehet, ami egy tartalékot jelent. Amennyiben valahogy mégis feltörné valaki a Binance-t, ez a keretet kártérítésre használják.

Amennyiben kedvet kaptál a kereskedéshez, azt javasoljuk, hogy részletesebben nézz utána annak, hogy pontosan milyen digitális eszközökkel lehet kereskedni az adott platformon, illetve mennyire egyeztethető össze a te céljaiddal.

Forrás: https://jeangalea.com/