Sokan mondják, hogy a nyomtatott média haldoklik. Nos, mi ezt nem gondoljuk ennyire drámainak. Sok más területhez hasonlóan ugyanis az újságolvasás is egyre jobban alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz, ami jelen esetben a mobiltelefonos böngészés.

Ez lehet az oka, hogy a trendeket követve manapság egyre több magazin kiadó dönt úgy, hogy mobilalkalmazást fejleszt. Miért éri meg nekik? Miért nem hoznak létre egy weboldalt? Olcsóbb lenne, nem? Vajon hatékonyabb is? Miért jó az olvasóknak, ha az újságot egy alkalmazáson keresztül olvashatják?

Ha meg szeretnénk tartani, és el szeretnénk érni az olvasókat, akkor bizony figyelembe kell venni a megváltozott igényeiket. De melyek azok a felhasználói igények, amiket érdemes figyelembe venni egy magazin applikáció fejlesztésnél? Üljünk be az olvasó székébe és nézzük az ő szemével!  

Spóroljunk a mobilnettel

Bár manapság már szinte mindent el tudunk intézni okostelefonon, nem feltétlenül áll a rendelkezésünkre korlátlan internet. Olyan esetek is előfordulhatnak, amikor nem tudunk kapcsolódni a WIFI- vagy mobil hálózatra. Kedvenc nyomtatott újságunkat szintén nem szerezhetjük be a világ bármely pontján. Az applikáció megoldást jelent erre, ugyanis az előre letölthető magazinok segítségével internetkapcsolat nélkül is olvashatunk.

Megújuló előfizetés

Nincs is annál rosszabb, amikor a reggeli kávé mellett szembesülünk azzal, hogy be kell fizetni egy szolgáltatást. Az alkalmazáson belül a rendszer automatikusan meghosszabbítja és terheli az előfizetés összegét, így gond nélkül böngészhetünk a hírek között. Természetesen ez ugyanúgy módosítható, mint bármely más platformon, de a felhasználói élmény érdekében érdemes nyitva hagyni ezt a lehetőséget.

Egy- vagy kétoldalas nézet

A megjelenésre több megoldás létezik: ha egyoldalas nézetben olvasnánk, akkor álló nézetben tartjuk a telefont, de ha másként döntünk, akkor egyetlen forgatással kétoldalas nézetbe válthatunk. Ha a nyomtatott magazinokhoz hasonlítanánk, akkor ez úgy nézne ki, mintha félbehajtanánk az újságot.

Véget vetünk a böngészőben sorakozó könyvjelzőknek

Hasonlóképpen, mint az újságok, könyvek esetében, az appon belül is elhelyezhetünk könyvjelzőket, így bármikor visszakereshetjük a kedvenc cikkünket, vagy folytathatjuk az olvasást ott, ahol abbahagytuk. A híroldalakkal szemben óriási előny, hogy nem kell a böngészőben sorakozó elmentett oldalak között keresgélni, vagy visszakeresni az előzményekben, hogy milyen cikket olvastunk egy héttel ezelőtt.

Push up notification: Új hírek a kedvenc témádban

Esedékes a havi előfizetésed megújítása? Új cikkel frissült a kedvenc magazinod? Ne aggódj, nem maradsz le semmiről! A push up értesítéseknek köszönhetően azonnal értesülsz a legfontosabb információról, így semmi nem kerülheti el a figyelmedet. Ezt természetesen ki- és bekapcsolhatod, így az alkalmazás nem fogja spammelni a telefonodat.

Előfizetés vs. ingyenes letöltés

A kiadók legnagyobb félelme, hogy az online térben pillanatok alatt elérhetővé válhat azok számára is a fizetős tartalom, akik nem fizettek elő rá. Hogyan előzhetjük ezt meg? Az offline megtekintésre szánt magazinok a készülék egy titkos helyén védve maradnak, és nem sokszorosíthatók. Ezzel szemben egy letöltött pdf fájlt vagy weboldalon olvasható tartalmat bárki elérheti, ehhez pedig különösebb informatikai tudás sem szükséges.

Miért töltené le valaki az appot? Hiszen felzabálja a tárhelyet!

Le fogja tölteni, mivel már a sportbérlet helyett is az alkalmazást választotta. A buszbérletet is ezen vásárolja, a városi kerékpárt QR kóddal veszi fel, a csekket mobilon fizeti, és a magazint sem fogja megvásárolni csak azért, hogy egy hónap múlva kidobja. Arról nem is beszélve, hogy a helyes metodikával fejlesztett applikáció nem igényel óriási tárhelyet. Ezért is fontos, hogy szakértővel fejlesztessünk, akinél a helyes kódolás csökkenti az applikáció tárhelyigényét és gyorsabbá teszi a működést.

Mennyibe kerül egy ilyen alkalmazás lefejlesztése?

A nyomtatott sajtó ára függ az oldalak számától, színektől és számos egyéb tényezőtől. Az applikáció végösszege szintén függ a funkcióktól, de a példányszámmal nem kell számolni. Ráadásul a legtöbb költséget csak egyszer kell kifizetni.

Nettó 1.500.000 forinttól már elérhető Android, iOS és Windows eszközökre. Ehhez egy adminisztrációs felület is tartozik, amelyen keresztül új magazinokat lehet feltölteni, cikkeket frissíteni, valamint kezelni az előfizetéseket és a felhasználókat.

Milyen lesz a design? Hogy nézne ki ez a Te magazinod esetében? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és csapatunk személyre szabott ajánlatot készít!