Az utóbbi egy évben már teljesen természetessé vált mindenki számára az online kommunikáció. Az irodai dolgozók nagy része átállt arra, hogy a belső folyamatokat online felületeken végzik, legyen szó projektmenedzsmentről, chatről vagy meetingekről. A legtöbb esetben ezek különböző platformokon történnek, tehát nem átjárható rendszerekről.

Ez nem csak az új kollégák számára jelent nehézséget, akik az első munkanapjukon elvesznek a hatalmas információ halmazban. Szemmel kell tartani a chat felületet, az e-mailezést, a projektkezelőt, a munkaidő menedzsment rendszert és még sorolhatnánk.

Hogyan egyszerűsítheti le egy szeméyre szabott HR alkalmazás a vállalkozásod minden tagja számára a kommunikációt? Cikkünkben megmutatjuk a legfontosabb funkciókat, ami szerintünk kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden információ célba érjen.

1. Chat – Kérdezz azonnal!

Neked is eleged van a töménytelen mennyiségű belső e-mailből? Ha minden apró kérdés-válasz e-mailen keresztül történik, egy idő után kezelhetetlenné válik a rendszer, és megtörténhet, hogy pont egy ügyféltől érkezett fontos levél tűnik el az Outlook szeszélyes tengerében. Egy alkalmazásba épített chat felületen azonnal kérdezhetnek a kollégák egymástól, és nem szükséges követni az e-mailes formaságokat sem, ha éppen nem indokolt.

2. Csoportok – Hozz létre közösséget!

Minden munkahelyen vannak olyan közösségek, akiket a munka vagy a közös hobbi tevékenységek összekötnek. A személyre szabott appodon olyan közösségeket hozhatsz létre, ahol egyeztethetnek az értékesítők, a vezetőség, de akár a futócsapatnak vagy a kutyásoknak is lehet saját kis csoportjuk. Nagyban egyszerűsíti a helyzetet, hiszen így nem szükséges mindenkit Facebook vagy Messenger csoportokba verbuválni.

3. Hírek – A brékin’ nyúz gyűjtőhelye

Ismerősek azok a körlevelek, amelyeken az össze kolléga a címzettek között szerepel, mégis gyakran lemarad valaki? Saját alkalmazásodon megoszthatod a legfontosabb tudnivalókat, és a hírfolyamban mindenki láthatja. Az app megnyitásakor egyből látszik az értesítés, valamint a telefonodon szintén. Így biztosan nem kerüli el senki figyelmét, hogy mikor lesz a következő tréning, mikor várható felújítás az irodában, vagy mikor javítják meg a kávéfőzőt (szintén kardinális kérdés).

4. Névjegyzék – Tudd, kivel dolgozol!

Mivel manapság viszonylag magas a fluktuáció, már régen nem csak a multikra jellemző, hogy úgy mész el valaki mellett az irodában, hogy fogalmad sincs, ügyfél vagy kolléga. A nyilvános névjegyzékben megkeresheted a kollégád nevét, e-mail címét vagy telefonszámát, így nem csak a folyamatok gyorsulnak fel, de a kínos helyzeteket is elkerülheted. A listát természetesen lehet szűkíteni vagy bővíteni annak függvényében, hogy mi számít nyilvános adatnak.

5. Dokumentumtár – Minden egy helyen

“Küldenél nekem egy szerződés mintát? Szerinted hol találok titoktartási nyilatkozatot? Van esetleg egy prezentáció sablonod?” A kérdések ideje lejárt! A dokumentumtárba minden nyilvános anyagot feltölthetsz, így rengeteg időt spóroltok a kollégákkal, hiszen nem kell nyomozni, hogy kitől lehet elkérni az adott dokumentumot.

6. Kvízek és felmérések – Éljen az interakció!

Itt tényleg szabadjára engedheted a fantáziádat: legyen szó értékelőről, vizsgáról vagy egy egyszerű szavazásról, az appon minden szükséges funkció adott. Nem szükséges azon morfondírozni, hogy milyen felületen készíts a felmérést a kollégák elégedettségéről, vagy hogyan teszteld az új értékesítők tudását.

7. Eseménynaptár – Légy képben!

Gyakoriak lehetnek a központi események, vagy esetleg a kisebb közösségek saját programjai. Egy közös naptárban rögzíthetők a kisebb és nagyobb csoportok eseményei, így biztosan nem szervezel meetinget egy belső termékbemutatóra, tréningre vagy csapatépítőre. Ezeket természetesen most is beírhatod a saját naptáradba – ha nem felejted el! Naná, hogy a legtöbben elfelejtik.

Ha te is úgy érzed, hogy egy személyre szabott alkalmazás a fenti funkciókkal időt spórolna számodra és a kollégáid számára, akkor ne habozz! Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk megálmodni a saját vállalati appodat!